Primele proiecte de lege pe care le va propune Zelenski în funcţia de preşedinte

Echipa lui Volodimir Zelenski lucrează la elaborarea a opt proiecte de lege care urmează a fi înaintate în Rada Supremă. Anunțul a fost făcut de consilierul politic al Zelenski, Dmitri Razumkov, scrie hromadske.ua

Potrivit lui, după ce Zelenski va deveni şef de stat, aceste legi vor fi înaintate parlamentului cât mai curând posibil. Razumkov a menționat că lucrul la aceste proiecte a început înainte de cursa prezidenţială.

Este vorba despre legea democraţiei, extinderea normelor democraţiei directe, ridicarea imunităţii parlamentare, imunităţii prezidenţiale, imunităţii judecătorilor, retragerea deputatului poporului, precum şi legea privind declanșarea acțiunii de impeachment (punerea sub acuzare a unei persoane de rang înalt, cu scopul ca acesta să fie demis).

Datele Comisiei Electorale Centrale a Ucrainei arată că după prelucrarea a 99,97% din procesele verbale, candidatul Volodimir Zelenski l-a înfrânt detașat pe oponentul său, președintele Petro Poroșenko.

Potrivit rezultatelor, pentru candidatura lui Zelenski la funcția de președinte și-au dat votul 73,23% dintre alegători. La rândul său, președintele Ucrainei, Petro Poroșenko, a fost susținut doar de 24,45% dintre cetățenii cu drept de vot.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *