Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Orașul Mariupol, fără curent electric.…

Orașul Mariupol, fără curent electric. Armata rusă a bombardat zonele rezidențiale ale orașului

Imagine-simbol; sura foto: g4media.ro

Mariupol, oraș din regiunea Donețk, a rămas fără curent electric după ce forțele rusești au bombardat zonele rezidențiale ale orașului. Anunțul a fost făcut de șeful Administrației Regionale de Stat Donețk, Pavel Kirilenko, scrie novosti.dn.ua.

„O noapte agitată de 28 februarie spre 1 martie. Cel mai important este că orașele Mariupol și Volnovaha sunt ale noastre! Ambele orașe se află sub presiunea inamicului, dar rezistă. La Mariupol, din cauza bombardamentelor inamicului, liniile electrice au fost întrerupte, orașul este fără curent electric. Volnovakha a fost aproape distrusă, aproximativ 30 de persoane au fost evacuate de acolo. În Krasnogorovka, în jurul orei 01:50, au fost trase 12 obuze AGS”, a spus Kirilenko.

Marți, a șasea zi a invaziei ruse, Ucraina rezistă atacurilor trupelor ruse, pe mai multe fronturi. În noaptea de luni spre marți, trupele ruse au bombardat mai multe regiuni ale Ucrainei și au efectuat mai multe operațiuni de desant aerian. În același timp, Curtea Penală Internațională de la Haga, Țările de Jos, va deschide o anchetă cu privire la invazia Ucrainei de către Rusia cât mai „rapid posibil”. Luni a avut loc prima rundă de negocieri dintre Ucraina și Rusia, fără rezultate vizibile.

O persoană a decedat, iar alte trei sunt rănite în urma atacului cu rachete a forțelor rusești în centrul orașului ucrainean Harkov lansat marți de armata rusă.

LIVE TEXT/ A șasea zi de război în Ucraina: Atacul asupra clădirii Consiliului Local din Harkov a făcut victime