O rachetă nucleară, pe bordul unui bombardier rus

Un bombardier rus interceptat săptămâna trecută în apropierea spaţiului aerian al Marii Britanii avea la bord o rachetă cu focos nuclear, afirmă surse oficiale citate de publicaţia The Daily Express.

Avioane de vânătoare britanice Typhoon au fost trimise, miercurea trecută, pentru a intercepta două bombardiere ruse de tip Tupolev TU-95, deasupra Canalului Mânecii.

Potrivit unor surse din cadrul Ministerului britanic al Apărării, la bordul unuia dintre avioanele militare ruse era o rachetă cu focos nuclear pentru misiuni antisubmarin.

Premierul David Cameron şi ministrul britanic al Apărării, Michael Fallon, au fost alertaţi de servicile secrete britanice după ce informaţiile privind prezenţa armamentului nuclear fusese confirmată de conversaţii ale piloţilor interceptate de Norvegia.

Racheta nucleară nu era activată, echipajul având nevoie de ordinul direct al preşedintelui rus, Vladimir Putin, pentru acest lucru. Cele două avioane militare ruse participau la un exerciţiu desfăşurat în spaţiul aerian internaţional, în apropierea spaţiului britanic.

Ambasadorul Rusiei la Londra, Aleksandr Iakovenko, a fost convocat joi la Ministerul britanic de Externe pentru a oferi explicaţii despre manevre ale avioanelor militare ruse în apropierea spaţiului aerian al Marii Britanii.
Sursa: Mediafax


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *