Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Laura Codruța Kovesi, pusă sub…

Laura Codruța Kovesi, pusă sub control judiciar. Nu are voie să vorbească cu presa

Laura Codruţa Kovesi a fost plasată sub control judiciar de către procurorii Secţiei de anchetare a magistraţilor, joi, 28 martie. De asemenea, fosta şefă DNA are rol de inculpat, transmite Mediafax.ro.

Kovesi a fost audiată mai bine de 6 ore de către procurorii Secţiei de anchetă.

La ieșire, Laura Codruța Kovesi le-a spus jurnaliștilor că procurorul de caz i-a interzis să vorbească cu presa despre ce s-a întâmplat la audieri și nu poate spune nimic nici măcar despre dosarul pentru care a fost chemată. „Nu am voie să spun nimic, este o măsură de a-mi închide gura”, a declarat fosta șefă a DNA, informează Digi24.ro.

Potrivit unor surse citate de Hotnews, Laura Codruța Kovesi ar fi fost pusă sub control judiciar și ar avea calitatea de inculpat. De asemenea, potrivit unor surse vehiculate de presă, ar avea și interdicția de a părăsi țara.

Kovesi este candidata susținută de Parlamentul European pentru noua funcție de Procuror șef european, în timp ce Consiliul UE, prin ambasadorii țărilor membre, îl susține pe candidatul francez Jean François Bohnert. Primele două runde de negocieri, pentru a se ajunge la un candidat unic, nu au dat nici un rezultat. Următoarele sunt programate pe 4 și 10 aprilie. Candidatura lui Kovesi nu este sprijinită de guvernul României.