Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Consiliul orășenesc Mariupol acuză trupele…

Consiliul orășenesc Mariupol acuză trupele ruse că au scos cu forța personalul medical și pacienții unui spital din Mariupol: „Nu se știe ce se va întâmpla cu acești oameni”

Consiliul orășenesc Mariupol acuză joi, 7 aprilie, trupele ruse că au scos cu forța personalul medical și pacienții spitalului orășenesc nr. 4 din Mariupol și i-au amenințat să urce într-un mijloc de transport.

Potrivit Consiliului orășenesc Mariupol, mai multe persoane înarmate au amenințat medicii și pacienții spitalului să părăsească instituția. Deocamdată nu se știe cu exactitate unde au fost duși.

„Oamenii epuizați și speriați au fost forțați să urmeze ordinele teroriștilor ruși. Nu se știe ce se va întâmpla cu acești oameni. Anterior, mai mulți oameni au fost trimiși în regiunile depresive ale Rusiei (…). Actualmente, dispunem de o bază de date a persoanelor deportate ilegal. Înțelegem deja că invadatorii au îndepărtat cu forța cel puțin 40.000 de locuitori din Mariupol. Scopul nostru este să creăm un mecanism eficient pentru întoarcerea acestor oameni. Este o muncă dificilă pe care o facem în deplină coordonare cu Pavel Kirilenko, șeful Administrației Militare Regionale Donețk”, a declarat primarul din Mariupol, Vadim Boychenko.

Anterior, Consiliul Local din Mariupol a acuzat trupele ruse că au răpit personal medical și pacienți de la una din maternitățile din oraș. Membrii consiliului au declarat că personalul medical și pacienții spitalului orășenesc nr. 1 din Mariupol au fost deportați de către forțele ruse.

Primăria orașului Mariupol estimează că 5.000 de civili au fost uciși de forțele ruse. 

Pe 31 martie, Ludmila Denisova, comisara pentru drepturile omului a Radei Supreme a Ucrainei, a declarat că aproximativ 400 mii de ucraineni au fost duși cu forța în Rusia.