Compania Boeing, dată în judecată de acționari pentru că „a ales profitabilitatea în detrimentul siguranţei avioanelor”

Problemele legale ale Boeing s-au intensificat odată cu apariţia unui nou proces, ce acuză compania de fraudarea acţionarilor prin ascunderea deficienţelor aeronavelor 737 Max, înaintea a două prăbuşiri, care au determinat menţinerea la sol a avioanelor la nivel global, transmite Mediafax.ro.

Potrivit plângerii, Boeing „a ales profitabilitatea în detrimentul siguranţei avioanelor şi al onestităţii”, prin lansarea pe piaţă a modelului 737 Max, pentru a concura cu Airbus, renunţând la caracteristici „extra” sau „opţionale”, care ar fi putut preveni prăbuşirile. Richard Seeks, principalul reclamant, a declarat că aceste compromisuri au început să iasă la iveală după prăbuşirea aparatului Ethiopian Airlines, care a ucis toate cele 157 de persoane aflate la bordul aeronavei, petrecută la cinci luni după prăbuşirea Lion Air, în urma căreia au murit 189 de persoane.

Seeks a adăugat că a achiziţionat 300 de acţiuni Boeing la începutul lunii martie, pe care le-a vândut în pierdere, în decursul ultimelor două săptămâni.

Boeing se confruntă cu multe alte procese legate de cele două accidente, intentate de familiile victimelor. Compania a raportat o scădere a comenzilor de avioane în primul trimestru, la 95, comparativ cu cele 180, înregistrate cu un an în urmă. În urma menţinerii la sol, la nivel global, a aeronavelor 737 Max, nu s-a mai înregistrat nicio comandă pentru acest model.

Pe 5 aprilie, curent, compania a anunţat că intenţionează să reducă producţia lunară de modelului la 42 de avioane, de la 52 şi că a făcut progrese în ceea ce priveşte actualizarea software-ului acestuia, pentru a preveni accidentele ulterioare.

Citiţi şi:

R. Moldova suspendă zborurile cu aeronave de tip Boeing 737 MAX, după catastrofa aviatică din Etiopia


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *