Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Accesul la Facebook a fost…

Accesul la Facebook a fost blocat în Rusia. Roskomnadzor invocă „cazuri de discriminare” împotriva mass-mediei

Accesul la Facebook a fost blocat în Rusia, scrie Novaya Gazeta. Decizia a fost adoptată de Roskomnadzor (Serviciul Federal de Supraveghere în sfera comunicațiilor, tehnologiilor informaționale și mass-media), instituția care reglementează activitatea mass-mediei pe teritoriul Federației Ruse.

Roskomnadzor susține că „din octombrie 2020, au fost înregistrate 26 de cazuri de discriminare împotriva mass-mediei și resurselor informaționale ruse de către Facebook”.

Facebook este una dintre cele mai răspândite rețele de socializare din lume.

Recent, postul de radio Eho Moskvî, una dintre puținele organizații media liberale din Rusia, și-a sistat activitatea. Conform Reuters, decizia de închidere a fost luată la scurt timp după ce procuratura generală a cerut restricţionarea accesului la Eho Moskvî şi la televiziunea de ştiri online Dojd, din cauza modului neagreat de putere în care relatau despre invazia rusă în Ucraina. 

Actualmente, mai multe posturi de televiziune pro-Kremlin prezintă o versiune total diferită a războiului din Ucraina, sugerând că în țara vecină au loc doar „operațiuni militare speciale”.