Principală  —  Ştiri  —  Economic   —   Vadim Brânzan: ”Am candidat la…

Vadim Brânzan: ”Am candidat la această funcţie nu din beneficii materiale. Sunt multimilionar, iar salariul pe care l-aş fi primit aici, eu achit femeii în SUA care îmi face curat în casă”

Invitat în cadrul emisiunii ”Interpol” de la TV7, fostul candidat la funcția de guvernator al BNM, Vadim Brânzan, stabilit în SUA, a declarat că a candidat la funcţia de Guvernator pentru a schimba lucrurile în ţară și nu pentru beneficii materiale.

”Am candidat la această funcţie nu din beneficii materiale. Sunt multimilionar, iar salariul pe care l-aş fi primit aici, eu achit femeii în SUA care îmi face curat în casă. Sincer aş fi vrut să contribui la dezvoltarea economică a ţării. Despre concurs pot spune că a fost transparent până la etapa interviurilor. Cred că ele trebuiau publicate pe pagina web pentru a fi ascultate de toţi cei interesaţi”, a opinat acesta.

Brânzan s-a referit şi la economia ţării, care în opinia sa, se află în stare critică și se menține doar din remitențe. ”Vedem şi guvernanţii care aşteaptă doar banii compatrioţilor şi stau cu mâna întinsă la donatorii externi. Pentru a redresa situaţia, este nevoie de un plan, cel puţin pentru 10-15 ani. Consider că Moldova trebuie să-şi concentreze atenţia pe altfel de priorităţi, cum ar fi tehnologia softurilor. Ideea că suntem o ţară agricolă este depăşită. Nu putem concura cu agricultura ţărilor dezvoltate”, mai spune Brânzan.

Amintim că Brânzan a fost unul dintre candidaţii la funcţia de guvernator BNM și este stabilit în SUA.

Sursa foto:protv.md