R. Moldova a început importul de gaze naturale din România

R. Moldova a început importul gazelor naturale din România prin intermediul gazoductului Iași – Ungheni, care a fost construit cu susținerea financiară a Uniunii Europene. Conform contractului semnat, pe parcursul anului 2015 în R. Moldova va fi livrat peste un milion de metri cubi de gaze, la un preț de 1010 lei românești pentru 1000 m3.

În opinia viceministrului Economiei Valeriu Triboi, începutul importurilor de gaze naturale constituie un pas important în procesul de implementare a strategiei Guvernului Republicii Moldova de a se conecta la piața energetică a Uniunii Europene, care oferă cele mai bune soluții pentru consolidarea securității energetice a statului.

Contractul de vânzare- cumpărare a gazelor naturale de companiile Energocom din Moldova și OMV Petrom Gas din România a fost semnat la 22 decembrie 2014.

Construcția conductei de gaz Iași-Ungheni a costat 26 de milioane de euro, dintre care 7 milioane au fost oferite sub formă de grant de Uniunea Europeană. Gazoductul are lungimea de 43,2 km și capacitatea de 1,5 miliarde de metri cubi.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *