Principală  —  Ştiri  —  Economic   —   Polonia oferă R. Moldova un…

Polonia oferă R. Moldova un credit fără dobândă în valoare de 20 de milioane de euro

Guvernul Poloniei a decis să acorde R. Moldova un credit fără dobândă în valoare de 20 de milioane de euro. Banii urmează a fi folosiți pentru gestionarea crizei economice din țară, în contextul războiului din Ucraina. Despre asta a anunțat președintele Poloniei, Andrzej Duda, în cadrul unei conferințe de presă susținute alături de președinta R. Moldova, Maia Sandu.

„Am venit s-o sprijin pe dna Sandu pentru că războiul se află deja la pragul R. Moldova. Este o situație grea pentru R. Moldova cu livrările de resurse energetice. Am asigurat-o pe doamna președintă că Polonia va face tot posibilul pentru a sprijini R. Moldova. Guvernul polonez a decis să acorde 20 de milioane de euro – credit fără dobândă pentru R. Moldova”, a declarat președintele Poloniei, Andrzej Duda.

Președinta Maia Sandu susține că economia R. Moldova va fi afectată mult din cauza războiului din Ucraina. În acest sens, șefa statului a solicitat sprijinul omologului său polonez într-un deschiderea piețelor europene pentru exportatorii din R. Moldova.

„Moldova este și va fi în următorii ani afectată economic de războiul din Ucraina. Importurile au fost întrerupte. Antreprenorii nu au posibiltatea să exporte. Solicităm ajutorul statelor europene. Deschiderea piețelor pentru produsele moldovenești, care nu mai pot ajunge în Est din cauza războiului, va fi apreciată ca un gest de sprijin clar și direct pentru producătorii moldoveni”, a declarat Maia Sandu în cadrul conferinței de presă.