Evoluția schimburilor comerciale bilaterale între România și R. Moldova

Schimburile comerciale dintre România și R. Moldova au crescut în perioada 2010 – 2014, cu aproape 1 mld. de dolari SUA. Astfel, în raport cu anul 2010, volumul schimburilor comerciale bilaterale ale celor două state a înregistrat o creștere fără precedent, de aproape 250%.

La finalul anului 2014, în comerțul României cu țările din Europa de Est, R. Molodva ocupă locul al doilea la export, cu o pondere de 24,8%, și locul 4 la import cu o pondere de 6,7%.

În anul 2014, volumul schimburilor comerciale bilaterale au crescut cu peste 16%, față de anul 2013.

Valoarea schimburilor comerciale dintre România și R. Moldova a fost de peste 1,6 mld. USD, din care exportul s-a ridicat la peste 1,1 mld. de dolari SUA, iar importul la 500,13 mil. de dolari SUA. Astfel, exportul a crescut cu 16,26% față de anul 2013, iar importul cu 15,43%, față de același an. Soldul tranzacțiilor comerciale bilaterale a fost de peste 604 mil. de dolari SUA, în favoarea României.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *