Ambasada SUA, despre construcția unui nou sediu în locul fostului Stadion Republican

Ambasada SUA în R. Moldova confirmă intenţia de a construi un nou sediu al reprezentanței diplomatice în locul fostului Stadion Republican. Ambasada SUA susţine că se află în perioada negocierilor privind achiziţionarea terenului cu suprafaţa de 5,1814 hectare, amplasat pe str. Tighina nr. 12 din Chişinău, proprietate publică a statului.

„Ambasada SUA apreciază pașii întreprinși de Guvernul Moldovei pentru a susține intenția noastră de a construi o nouă ambasadă, fapt care reflectă relațiile noastre bilaterale profunde și continui. Negocierile privind achiziționarea terenului nou sunt în desfășurare”, este răspunsul biroului de presă pentru Ziarul de Gardă.

„Proiectul de lege privind desfiinţarea Stadionului Republican” a fost propus consultărilor publice de către Ministerul Economiei şi Infrastructurii la 29 mai curent. Documentul a fost elaborat după ce, în decembrie 2017, SUA şi-au exprimat dorinţa  de a procura terenul cu suprafaţa de 5,1814 hectare, amplasat pe str. Tighina nr. 12 din Chişinău, proprietate publică a statului.

După aprobarea proiectului de lege de către Parlament, terenul va fi transmis, cu titlu oneros, la preţ de piaţă, în proprietatea SUA cu scopul de a construi noul sediu al Ambasadei SUA la Chişinău. Conform proiectului de lege, Guvernul R. Moldova va determina valoarea terenului, va negocia preţul şi va semna contractul de vânzare/cumpărare a bunului imobil.

Stadionul Republican a fost construit în anul 1952. Acesta a fost închis în anul 2006 şi demolat la indicația fostului premier Vasile Tarlev în anul 2007, cu promisiunea de a ridica o altă arenă în același loc. În 2014, experţii imobiliari au constatat că terenul pe care a fost Stadionul Republican valorează aproximativ 20 milioane de euro.

Foto antet: realitatea.md

Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *