Principală  —  IMPORTANTE   —   Se îmbogățeau pe seama războiului…

Se îmbogățeau pe seama războiului din Ucraina

Poiliția de frontieră anunță că a deconspirat patru grupări criminale, specializate în facilitarea migrației ilegale. Potrivit colaboratorilor Direcției regionale Sud, membrii grupărilor pretindeau de la 1.500 până la 10.000 de dolari pentru fiecare persoană transportată ilegal din Ucraina în R. Moldova. Acțiunile ilegale au fost documentate pe parcursul lunilor februarie și martie, curent.

Într-un comunicat de presă al Poliției de Frontieră se spune că au fost inițiate patru cauze penale. În procesul de urmărire penală s-a stabilit că cele patru grupări acționau în regiunea localităților Vulcănești, Taraclia și Ceadîr – Lunga.

Persoanele vizate în cercetări sunt cetățeni ai R. Moldova, care organizau traversarea ilegală a frontierei de stat a mai multor bărbați cu vârste cuprise între 20 și 30 de ani, toți fiind legitimați ca și cetățeni ai Ucrainei. De la aceștia, cetățenii moldovenii ar fi pretins și primit sume bănești care ajungeau până la 10.000 de dolari pentru o persoană.

În privința a patru bănuiți a fost aplicată măsura de arest preventiv. La sediul Direcției regionale Sud au fost reținute patru mijloace de transport care erau utilizate în transportarea străinilor.

Cercetările continuă în vederea identificării tuturor persoanelor implicate în acțiunile ilegale. Acum câteva zile, la unul din puctele de trecere a frontierei din nordul R. Moldova, a fost descoperit un caz similar.

​​Bărbații ucraineni cu vârste între 18 și 60 de ani nu au voie să părăsească țara. Această interdicție este valabilă în perioada de aplicare a legii marțiale.