Principală  —  IMPORTANTE   —   Procuratura Generală oferă noi detalii…

Procuratura Generală oferă noi detalii în cazul deputaților lipsiți de imunitate parlamentară. Ulanov a fost recunoscut în calitate de bănuit în dosarul „frauda bancară”

Foto: Deschide.md

Procuratura Generală (PG) oferă noi detalii în cazul deputaților lipsiți ieri, 22 martie, de imunitate parlamentară. Potrivit PG, în cursul zilei de astăzi, Procuratura Anticorupție (PA) l-a recunoscut în calitate de bănuit și l-a audiat pe deputatul Denis Ulanov, care este vizat în dosarul „frauda bancară”. Mai exact, acesta este bănuit de „escrocherie” și „spălare de bani”, ambele infracțiuni săvârșite în proporții deosebit de mari și în interesele unei asociații criminale.

De asemenea, astăzi, procurorii anticorupție au efectuat percheziții în biroul acestuia, aflat la sediul Companiei „Avia Invest”.

Ieri, imediat după ridicarea imunității parlamentare, deputatul Petru Jardan a fost recunoscut și audiat de PA, în calitate de bănuit de abuz de serviciu”, în proporții deosebit de mari, în interesul unui grup criminal organizat și în detrimentul intereselor Întreprinderii de Stat ”Aeroportul Internațional Chișinău”, aflată în perioada concesionării.

Tot ieri, procurorii anticorupție au efectuat percheziții la domiciliul deputatului Jardan, dar și în biroul său de serviciu de la sediul Companiei Avia Invest”, al cărei administrator a fost.

Cei doi deputați au fost reținuți preventiv pentru 72 de ore, după ce, la cererea Procurorului General, Alexandr Stoianoglo, Parlamentul le-a ridicat imunitatea parlamentară.

Fiind audiați de procurori, ambii deputați au făcut declarații în cadrul cauzelor penale în care sunt vizați, însă nu și-au recunoscut vina.

NOTĂ: Orice persoană se prezumă a fi nevinovată până la pronunțarea unei decizii definitive şi irevocabile a instanței.

Deputatul Partidului Politic „Șor” Petru Jardan a fost recunoscut și audiat de către Procuratura Anticorupție, luni, 22 martie, în calitate de bănuit de „abuz de serviciu”, în proporții deosebit de mari, „în interesul unui grup criminal organizat și în detrimentul intereselor Întreprinderii de Stat „Aeroportul Internațional Chișinău”, aflată în perioada concesionări”. Anunțul a fost făcut de către reprezentanții Procuraturii Generale, care au menționat că tot luni seara procurorii anticorupție au efectuat percheziții la domiciliul deputatului, dar și în fostul lui birou de serviciu de la sediul companiei „Avia Invest”, al cărei administrator a fost.

Denis Ulanov și Petru Jardan, deputații Partidului „Șor” au ajuns în Parlament în urma alegerilor din februarie 2019. Anterior, Denis Ulanov l-a apărat pe deputatul fugar Ilan Șor în dosarul în care acesta este judecat pentru implicarea în frauda bancară, iar Petru Jardan a administrat una dintre cele mai importante companii afiliate lui Șor, „Avia Invest”, cea care gestionează Aeroportul Internațional Chișinău.

Citește și: