Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Guvernul a propus numirea unui…

Guvernul a propus numirea unui nou ambasador în Danemarca și a rechemat din funcție directorul adjunct al Comitetul Executiv al CSI

Guvernul a aprobat, în ședința din 22 martie, numirea lui Veaceslav Dobîndă, ambasador al R. Moldova în Regatul Țărilor de Jos, în funcția de ambasador al R. Moldova în Regatul Danemarcei, prin cumul, cu reședința la Haga, precum și rechemarea lui Teodor Iovu din funcția de director adjunct, șef de secție în cadrul Departamentului Cooperare Economică al Comitetului Executiv al Comunității Statelor Independente (CSI), din 14 aprilie 2023.

Veaceslav Dobîndă este diplomat de carieră și are 22 de ani de experiență în diplomație și relații internaționale. Deține rangul diplomatic de ambasador. În octombrie 2022 a fost numit ambasador al R. Moldova în Regatul Țărilor de Jos, până atunci ocupând funcția de secretar de stat al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene. Anterior, a fost ambasador al țării noastre în Estonia, Suedia, Norvegia, Finlanda și Islanda. Proiectul decretului privind numirea lui Veaceslav Dobîndă în funcția de ambasador al R. Moldova în Regatul Danemarcei, prin cumul, urmează să fie propus președintei țării.

Teodor Iovu a fost numit în funcția de director adjunct – șef de secție, Departamentul Cooperare Economică al Comitetului Executiv al Comunității Statelor Independente în decembrie 2020.