Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Dodon despre relația cu Plahotniuc…

Dodon despre relația cu Plahotniuc și dacă ultimul are informații compromițătoare despre el

Întrebat de reporterul ziarului rus Kommersant dacă liderul PDM, Vladimir Plahotniuc, deține informații compromitățoare despre acesta, Igor Dodon nu a oferit un răspuns exact, respectiv nu a infirmat o astfel de probabilitate. În locul unei negații, șeful statului a explicat că nu are afaceri peste hotarele țării, de aceea nu poate fi șantajabil la acest capitol. Totodată, Igor Dodon a declarat că nu deține afaceri nici pe teritoriul țării, iar ceea cu ce se ocupe este „clar tuturor”.

În interviul pentru publicația Kommersant, Igor Dodon a negat că ar avea vreo legătură cu Vladimir Plahotniuc sau cu PDM, dar a recunoscut că se cunoaște bine la nivel personal, atât cu președintele Parlamentului, Andrian Candu, care este finul de cununie al liderului PDM, cât și cu premierul Pavel Filip, cel care a fost propus de coaliția de guvernare la postul de premier după ce ex-președintele Nicolae Timofti a refuzat candidatura lui Plahotniuc. Spre deosebire acuzațiile pe care le adresa liderului PDM înainte de a ajunge președinte, întrebat acum despre influența lui Vladimir Plahotniuc în R. Moldova, Igor Dodon a fost destul de moderat în critici și a declarat că puterea pe care o deține este „temporară”, iar după alegerile parlamentare din 2018 este sigur că totul se va schimba.

— „În ultimii ani R. Moldova a urmărit cum politicienii reglează între ei conturile. A fost folosită cea mai murdară metodă. În public au ajuns materialele dosarelor penale, înregistrări video compromițătoare. Se spune că Plahotniuc are o poliță lungă cu informații compromitățoare și că există o mapă pe numele lui Dodon. Este?

— Să te teme de lupi, înseamnă să nu mergi în pădure. Dcă m-aș fi temut de amenințări, nu aș fi obținut acele rezultate pe care le-am înregistrat. Nu aș fi obținut nici eu, nici Partidul Socialiștilor. Amenințări au fost diverse și la diferite etape. Au fost încercări de a ne convinge să facem parte din majoritatea parlamentară, iar mie chiar mi s-a propus funcția de premier, doar ca să ne schimbăm principiile și să devenim parte a majorității proeuropene. Am rezistat. Cred, vom rezista și de această dată.

— Deci, informații compromițătoare nu există și nu aveți de ce să vă temeți de Plahotniuc în acest sens?

— Atuurile mele, comparativ cu alții, este că eu nu am nimic peste hotare. Să fiu șantajat cu afaceri de peste hotare este imposibil. În interiorul țării nu dețin afaceri și tuturor le este clar cu ce se ocupă Dodon.  Dacă e să folosească oarecare metode crude pentru a încerca să înceapă campania împotriva noastră, acest lucru poate să ajute Partidului Socialiștilor să crească în rating la următoarele alegeri”, a declarat igor Dodon pentru Kommersant.