Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Deputatul socialist Vasile Bolea confirmă…

Deputatul socialist Vasile Bolea confirmă că s-a întâlnit în Israel cu oligarhul fugar Ilan Șor

Sursa foto: TV 8

Deputatul socialist, Vasile Bolea, a revenit acasă din Israel și a confirmat, de pe Aeroportul Chișinău, că s-a întâlnit cu fugarul Ilan Șor, scrie TV8. De asemenea, Vasile Bolea a declarat că nu va renunța la mandatul de deputat, așa cum a cerut Comitetul Executiv al Partidului Socialiștilor din R. Moldova (PSRM) pe 18 mai.

„Ne-am întâlnit împreună cu Alexandr Suhodolschi și Victor Petrov, care a fost candidat la funcția de bașcan al Găgăuziei, să discutăm cu dânsul (Ilan Șor – n. red.) ca și lider al unui partid, candidatul căruia a câștigat aceste alegeri ale bașcanului în Găgăuzia. Referitor la viitoarele proiecte și acțiuni care urmează să fie întreprinse în vederea realizării acelor promisiuni și a programului pe care îl are Eugenia Guțul ca și bașcan ales, și, inclusiv, realizarea acțiunilor din programul electoral al lui Victor Petrov”, a declarat Bolea.

Cât despre solicitarea PSRM privind renunțarea la mandatul de deputat, Bolea a declarat că nu-și va depune mandatul de deputat și că îi pare „stranie rugămintea” partidului.

„N-am să-mi depun mandatul. (…) Ei nu au cerut, dar au rugat. Pentru mine, este stranie această rugăminte. În primul rând, eu n-am plecat din partid și n-am avut de gând să plec. (…) Nu pot să mă alătur lui Ilan Șor, n-am să mă alătur Partidului Șor, deoarece viitorul acestui partid trebuie să fie decis de Curtea Constituțională”, a mai spus deputatul Bolea.

Deputații socialiști Vasile Bolea și Alexandru Suhodolski, alături de Victor Petrov, care a candidat la alegerile bașcanului din UTA Găgăuzia, au zburat în dimineața zilei de miercuri, 17 mai, spre Tel Aviv, Israel, unde stă și Ilan Șor. Aceștia au zburat pe ruta Chișinău – Istanbul – Tel Aviv. Toate cele 3 bilete au fost cumpărate din Israel. Totodată, aceștia au zburat cu business class.

A doua zi, Comitetul Executiv al Partidului Socialiștilor din R. Moldova (PSRM) a solicitat fracțiunii Blocului Comuniștilor și Socialiștilor (BCS) din Parlamentul R. Moldova excluderea din componența acesteia a deputaților Vasile Bolea și Alexandr Suhodolski și excluderea lor din toate funcțiile în care aceștia au fost delegați de fracțiune. Totodată, PSRM le-a solicitat lui Bolea și Suhodolski să renunțe la mandatele de deputat obținute în urma candidării pe listele BECS.

Neînțelegerile din PSRM au apărut în spațiul public atunci când conducerea partidului i-a solicitat deputatului Vasile Bolea „să respecte hotărârea” Comitetului Executiv al PSRM privind susținerea candidatului independent Grigore Uzun la funcția de bașcan al UTA Găgăuzia.

Solicitarea a venit după ce, pe 10 martie, Vasile Bolea și-a anunțat susținerea pentru un alt candidat în aceste alegeri, urmând să conducă stafful de campanie pentru candidatura lui Victor Petrov, deputat al Adunării Populare a Găgăuziei.