Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Cu 17 mii de semnături…

Cu 17 mii de semnături valabile și 3380 anulate, Iurie Leancă este al treilea candidat înregistrat în cursa electorală

facebook.com/iurie-leanca

Iurie Leancă, președintele Partidului Popular European din Moldova, va fi al treilea în buletinul de vot la alegerile prezidențiale din 30 octombrie. Leancă a fost înregistrat oficial în calitate de candidat la funcția de președinteal țării în timpul ședinței de astăzi, 16 septembrie, a Comisiei Electorale Centrale (CEC).  

Veaceslav Agrigoroae, raportorul CEC, a menționat, în cadrul ședinței, că grupul de inițiativă pentru colectarea semnăturilor în susținerea lui Iurie Leancă, a depus la Comisia Electorală Centrală 825 de liste de subscripție cu semnături colectate din 21 de unități teritorial-administrative de nivelul doi.

„În urma verificării autenticității datelor din listele de subscripție, în număr de 825, conținând 20 458 semnături, 3 380 semnături au fost declarate nule și neavenite. Totodată, s-a stabilit că 17 078 semnături se consideră valabile și întrunesc cerințele legale pentru susținerea candidatului la funcția de președinte al Republicii Moldova, încadrându-se în limita cerințelor stabilite”, a menționat raportorul CEC, Veaceslav Agrigoroae.

Totodată Agrigoroae a subliniat că grupul de inițiativă în susținerea candidatului Iurie Leancă a depus raportul privind fluxul mijloacelor bănești din care reiese că pe perioada activității sale grupul a acumulat donații de 3 409 lei.

Decizia de înregistrare a lui Iurie Leancă în calitate de candidat la funcția de președinte al R. Moldova a fost adoptată cu votul a șapte membri CEC. Sergiu Gurduza, al optulea membru prezent la ședință, s-a abținut motivând că nu a avut timp suficient pentru a se documenta referitor la acest subiect.