Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Argus-S, firmă afiliată liderului PDM,…

Argus-S, firmă afiliată liderului PDM, a câștigat o licitație de milioane cu statul

Clădirea și terenul în care activează compania „Argus-S”, controlată de Plahotniuc a fost vândut de Finpar Invest în 2017

Firma de pază Argus-S, afiliată lui Vlad Plahotniuc, a câștigat o licitației în valoare 7,4 milioane de lei cu Agenția Servicii Publice (ASP) pentru prestarea serviciilor de pază fizică pentru anul 2019.

Potrivit rezultatelor licitației, Argus-S urmează să asigure paza pentru 26 de oficii teritoriale ale ASP, cele mai numeroase fiind în Chișinău. Criteriul de selecție a fost cel mai mic preț. În cadrul aceleiași licitații a participat Întreprinderea de Stat „Servicii Pază” a MAI, care a oferit 7,6 milioane de lei.

De asemenea, Argus-S a câștigat recent o altă licitație cu ASP în sumă de 636 mii lei pentru prestarea serviciilor de deservire tehnică a sistemelor tehnice de securitate.

În acest an, dar și în 2018, Argus-S a asigurat paza și ordinea publică la Târgul de Crăciun organizat de Guvernul R. Moldova. Ea prestează servicii la mai multe instituții de stat.

„Argus-S” este o firmă de pază particulară administrată de Valentin Zubic, ex-viceministru de Interne pe timpul guvernării comuniste, urmărit penal în „Dosarul 7 aprilie 2009”. Compania de pază, potrivit datelor Camerei Înregistrării de Stat, are adresa juridică într-un edificiu de pe str. Mazililor 21, care, însă, nu este înregistrat la Cadastru. Terenul din str. Mazililor 21 aparține firmei „Finpar Invest” SRL, care este una dintre primele afaceri ale familiei Plahotniuc.

Sursă foto: Argus-S