Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   (VIDEO) Acces interzis la Consiliul…

(VIDEO) Acces interzis la Consiliul Orășenesc Orhei

La Primăria Orhei, în continuare sunt puse restricții vizitatorilor. Agenţii de pază nu permit nici reprezentanţilor presei să intre mai departe de holul instituţiei, care este una publică prin definiţie. Mai mult, deja e imposibil de ajuns chiar şi la şedinţele Consiliului Orăşenesc (CO) Orhei – un for, de asemenea, public la care este în drept să participe orice cetăţean, transmite Radio Orhei.

Ca şi la şedinţa CO din 10 decembrie, în faţa reprezentantului Radio Orhei s-a postat o persoană care i-a îngrădit calea. De astă dată, însă, incidentul nu s-a produs la intrarea în sala de şedinţe, care se află la etajul doi, ci chiar în holul Primăriei. Respectivul insista că pentru a urca la etajul doi şi a sta la şedinţă este nevoie de înregistrare prealabilă la secretară.

Accesul în sala şedinţei a devenit posibil doar după minute bune de negocieri. Agentul de pază nu a dorit să spună la indicaţia cui sunt impuse aceste reguli, desi a declarat că ştie că astfel încalcă legea.

Acesta este unul din episoadele de acest fel produse la Primărie din momentul instalării actualei administraţii orăşeneşti. Relevant, în acest sens, este și incidentul care s-a întâmplat vara, la foarte puţin timp după câştigarea alegerilor de către Ilan Shor, care a acces la putere impeună cu 13 consilieri ai MSPR Ravnopravie. Atunci jurnaliștii unui post de televiziune au denunţat faptul că au fost agresați în incinta Primăriei Orhei.