Numărul locuințelor construite descrește. Chișinăul rămâne lider pe piața imobiliară

Mai puține locuințe s-au dat în exploatare în R. Moldova. În primul trimestru al anului 2018 numărul apartamentelor și caselor individuale date în exploatare s-a redus cu 25,6% față de aceeași perioadă a anului 2017.
Biroul Național de Statistică (BNS) informează că, în ianuarie-martie 2018, au fost date în exploatare 1119 de locuințe, dintre care 755 de apartamente și 364 de case individuale de locuit. Cele mai multe locuințe s-au construit în orașele din R. Moldova – 978 de case și apartamente, iar în sate au fost date în folosință doar 141 de case de locuit.
Într-un comunicat de presă emis de BNS se spune că numărul apartamentelor și caselor de locuit construite în orașe s-a diminuat cu 30,4% față de nivelul înregistrat în primul trimestru din anul 2017. Dar în satele Moldovei numărul caselor individuale a crescut cu aproape 5% față de anul trecut.
Chișinăul este lider detașat la capitolul construcții de apartamente și case de locuit. La începutul acestui an, în Chișinău au fost date în exploatare 905 de locuințe, în regiunea Nord – 70 de locuințe, în Centru – 87, iar la Sud – 47 de locuințe noi. Pe ultimul loc se plasează UTA Găgăuzia cu doar 10 de locuințe.
Totodată BNS a constat că la Chișinău descrește numărul locuințelor date în exploatare cu 36,4%. Și în Găgăuzia numărul de locuințe a scăzut cu aproape 6%. Numărul de locuințe date în exploatare a crescut cu 11% în zona de Nord și cu 13,7% în Centru. Cea mai mare creștere s-a realizat la Sud – 66,8%.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *