Principală  —  Ştiri   —   Ministrul de Externe face apel…

Ministrul de Externe face apel la solidaritate în diasporă și vorbește despre „multiple sesizări ale organelor de control a ordinii publice din mai multe state”

Ministrul de Externe a venit cu un apel către reprezentanții diasporei prin care le cere să respecte cu strictețe normele „de conduită sanitară în vigoare din statele de reședință”. Asta după ce ar fi primit mai multe sesizări din partea organelor competente din fiecare țară.

Într-un mesaj postat pe pagina sa de facebook, Oleg Țulea spune că ministerul pe care îl conduce face tot posibilul pentru buna desfășurare a scrutinului la care s-a atestat o „mobilizarea fără precedent”.

În același timp, spune ministrul „aglomerațiile de cetățeni în apropierea secțiilor de votare au generat multiple sesizări ale organelor de control a ordinii publice din mai multe state, care indică neconformarea la cerințele impuse în context epidemiologic. Fac acest apel la solidaritate întru aprecierea bunăvoinței autorităților țările străine care au permis realizarea dreptului dumneavoastră electoral în pofida provocărilor pandemiei COVID-19 cu care se confruntă acestea”.

Oleg Țulea cere moldovenilor să respecte cu strictețe normele sanitare în vigoare din fiecare stat reședință pentru ca procesul electoral să se desfășoare fără probleme.

La alegerile prezidențiale din 2020 se atestă cea mai mare rată a participării moldovenilor din diasporă. Pe parcursul zilei, peste 10 la sută din alegătorii care au venit la secțiile de votare au fost cei de peste hotare. La ora publicării acestui articol peste 132 de mii de cetățeni din diasporă au votat.