Principală  —  IMPORTANTE   —   VIDEO/ Maia Sandu: solicit Parlamentului…

VIDEO Maia Sandu: solicit Parlamentului să inițieze organizarea unui referendum la toamna viitoare

Președinta R. Moldova, Maia Sandu, anunță că va candida pentru un nou mandat și că solicită Parlamentului organizarea unui referendum. „Este necesar să spunem clar – toată țara – ce drum alegem pentru Moldova”.

„Dragi cetățeni, după 3 ani de mandat, am reușit să deschidem negocierile pentru aderarea Moldovei la Uniunea Europeană. Un lucru care părea imposibil cu 3 ani în urmă. Pentru această realizare istorică, au muncit mulți oameni, s-au depus eforturi imense și fiecare contribuție – din partea funcționarilor publici, din partea societății civile, din partea fiecărui cetățean – a contat. Cu câțiva ani în urmă, am pornit, împreună cu cetățenii, pe un drum al transformării Moldovei într-o țară mai bună. Când am pornit pe acest drum, corupția din Moldova devenea tot mai multă, iar libertatea – tot mai puțină. Clanurile corupte de la putere păreau de neclintit. Moldova devenise o țară izolată, despre care se vorbea doar ca loc al spălării banilor și al sărăciei cronice. Speranța că avem o șansă de a schimba lucrurile în bine devenea tot mai mică”, afirmă Maia Sandu.

În același mesaj, președinta anunță despre solicitarea către Parlament de a organiza un referendum în toamna anului 2024.

„Tocmai de aceea, cred că este necesar să spunem clar – toată țara – ce drum alegem pentru Moldova. Solicit Parlamentului să inițieze organizarea unui referendum la toamna viitoare, la care vocea cetățenilor să fie hotărâtoare. Mi-am asumat să fac tot ce ține de mine pentru a duce la capăt misiunea integrării europene. Am obținut sprijinul statelor membre pentru acest parcurs și am nevoie de sprijinul vostru, dragi moldoveni, pentru a reuși. Mai avem pași importanți de făcut și mă angajez să continui, dacă îmi veți oferi încrederea pentru un nou mandat în 2024.