Principală  —  IMPORTANTE   —   LIVE TEXT/ Ședința Guvernului: Mecanismul…

LIVE TEXT Ședința Guvernului: Mecanismul de finanțare al distribuirii publicațiilor periodice pe ordinea de zi

Sursa foto: gov.md

Astăzi, 8 mai, Guvernul R. Moldova se întrunește în ședință. Pe ordinea de zi sunt 15 proiecte de hotărâre, printre care aprobarea mecanismului de finanțare al distribuirii publicațiilor periodice.

UPDATE 10:35 Guvernul a aprobat astăzi, 8 mai, mecanismul de finanțare al distribuirii publicațiilor periodice din R. Moldova care reglementează modalitatea și procedura de finanțare a distribuirii publicațiilor periodice. „Pentru a acorda aceste servicii poștale, tarifele din ziua de astăzi se schimbă și Guvernul vine ca să susțină publicațiile periodice și „Poșta Moldovei”, dar în primul rând cititorii, cei care sunt abonați. Mecanismul prevede o clasificare foarte clară a acelor instituții de presă care sunt eligibile pentru această susținere și un mecanism transparent de subvenționare a acestor servicii”, a declarat Sergiu Prodan, ministrul culturii.

UPDATE 10:05 A fost adoptat proiectul de hotărâre pentru modificarea unei hotărâri ale Guvernului facilitarea accesului la finanțe.

„Propunem să extindem lista beneficiarilor a programului „373”, printre care se antreprenorii din domeniul comerțului cu amănuntul, dar și majorăm suma maximă care poate fi oferită unui singur beneficiar, de la 15 la 40 de milioane de lei”, a declarat ministrul dezvoltării economice și digitalizării, Dumitru Alaiba.

Știrea inițială

Conform proiectul de hotărâre, Mecanismul de finanțare al distribuirii publicațiilor periodice din R. Moldova reglementează modalitatea și procedura de finanțare a distribuirii publicațiilor periodice, criteriile de selectare a beneficiarilor și condițiile de acordare a mijloacelor financiare, procedura de depunere a cererii și de adoptare a deciziilor privind includerea/excluderea din lista beneficiarilor Mecanismului, monitorizarea redacțiilor beneficiare, evidența și controlul utilizării mijloacelor financiare.Mecanismul are drept scop susținerea publicațiilor periodice prin compensarea și acoperirea cheltuielilor de distribuție a edițiilor periodice pentru perioada 1 ianuarie – 31 decembrie 2024.

Pentru a beneficia de sprijin, redacțiile publicațiilor periodice naționale și regionale/locale vor depune un dosar către Asociația Presei Independente.

Un alt proiect pe ordinea de zi a Guvernului este inițierea negocierilor și aprobarea semnării Protocolului de amendare nr. 2 a Acordului dintre Guvernul R. Moldova și Guvernul României privind cooperarea în domeniul militar, semnat la Chișinău la 20 aprilie 2012.