Principală  —  IMPORTANTE   —   Igor Dodon: 6-8 deputați socialiști…

Igor Dodon: 6-8 deputați socialiști au declarat că au fost contactați să părăsească fracțiunea. La procuratură au depus plângeri 10-15 deputați PSRM și PDM

Igor Dodon se arată dezamăgit și îngrijorat de acțiunile forțelor de ordine care nu ar investiga așa cum trebuie traseismul deputaților. Dodon spune că nu vrea să învinovățească pe nimeni, dar că întrebarea numărul unu cu care se confruntă în întâlnirile pe care le are cu cetățenii este de ce nimeni nu este pedepsit pentru fenomenul coruperii deputaților din Parlament.

Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Puterea a Patra” de la N4. „Depozitii oficiale la procuratura au depus 10 sau 15 deputați, 6-7-8 de la socialiști și restul de la democrați, a fost cutare și a depus cutare, că au venit prin verișori, avocați. Eu nu vreau sa spun ca procuratura nu activează, eu știu că Procurorul General face tot posibilul, am încredere în el, dar întrebari sunt”, a mai spus Dodon.

În același timp, șeful statului laudă modul cum colegii săi socialiști au gestionat criza cu Ștefan Gațcan.

„În premieră în politica moldovenească, un deputat care a spus că pleacă a revenit, nimeni din deputați nu a reușit să-l convingă pe cel care pleacă să revină. Fie că au fost proteste la sediul clinicii sale, alte chestii, dar asta e important și trebuie să fie de învățătură pentru alții. Iar doi, este rolul pe care l-a jucat și el a făcut un gest omenesc, când au fost blocate de opoziție pensiiile, măririle de salarii ale medicilor, dumnealui a găsit curajul ca să revină în Parlament și datorită gestului lui frumos, aceste legi au intrat în vigoare”, a mai adăugat Igor Dodon.

Șeful statului spune că dacă acum 2 ani la procuratură erau aceste cereri, apoi minim 10 deputați ar fi fost deja închiși. În același timp, Dodon spune că a primit mai multe cereri de la alți deputați care au vrut să adere la PSRM, dar le-a refuzat.

„Eu nu m-am ocupat de aceste lucruri. Eu am avut anul treciut așa posibilitate, de la PD au venit mulți și eu am spus categoric nu. Dacă luam 10-13, aveam majoritate singur și nu mai trebuia nimic. Atunci erau toți disperați, tătuca a fugit și căutau „crîșă” (acoperiș n.red.)”, a declarat Dodon care să asigurări că PSRM nu-i va accepta pe deputații PD, Eugen Nichiforciuc și Vladimir Andronachi în rândul lor.