Principală  —  Ştiri   —   Donald Trump, reținut în dosarul…

Donald Trump, reținut în dosarul documentelor secrete găsite în proprietatea sa din Mar-A-Lago: Riscă 20 de ani de închisoare

Sursa foto: Getty Images

Fostul președinte american Donald Trump a fost reținut marți, 13 iunie, la un tribunal din Miami pentru a răspunde acuzațiilor penale potrivit cărora a păstrat ilegal documente de securitate națională când a părăsit funcția și a mințit oficialii care au încercat să le recupereze, transmite Reuters.

Donald Trump și consilierul apropiat Walt Nauta sunt acum amândoi la tribunalul american Wilkie D Ferguson Jr din Miami, înainte de a fi puși sub acuzare pentru acuzații federale legate de documentele guvernamentale clasificate găsite la proprietatea lui Trump (Mar-a-Lago), relatează CNN.

Trump, primul fost președinte american care se confruntă cu acuzații federale, a fost pus sub acuzare săptămâna trecută pentru încălcarea Legii spionajului, care incriminează deținerea neautorizată de informații despre apărarea statului și conspirație pentru „obstrucționarea justiției”, în dosarul arhivelor de la Casa Albă, potrivit actului de acuzare, relatează AFP.

În fața tribunalului s-au adunat mai mulți susținători ai fostului președinte. Legea prevede o pedeapsă maximă de 20 de ani de închisoare.