Concurs: în atenția redacțiilor ziarelor tipărite și ale edițiilor care apar în variantă PDF

Abonare.md este o platforma care ofera cititorilor posibilitatea de a abona edițiile tipărite, dar și edițiile PDF, direct de pe pagina web, fără să fie necesară prezența fizică la oficiul poștal sau la redacție. Serviciul dezvoltat de departamentul IT al ZdG va permite redacțiilor să își mărească numărul de abonați, dar și să obțină o sursă suplimentară de venituri, banii plătiți de abonați ajungând direct în contul redacțiilor. De asemenea, serviciul de abonare on-line crește vizibilitatea și transparența redacțiilor.

Serviciul abonare.md este oferit gratuit redacțiilor independente care promovează un jurnalism deontologic, de calitate. Redacțiile interesate trebuie să remită o solicitare în care manifestă interes pentru acest serviciu și probează devotamentul pentru etica jurnalistică și standardele profesionale (ex. Rapoarte de monitorizare, premii oferite de organizatii profesionale locale si internationale, etc.). Mesajele sunt așteptate la adresa de e-mail abonare.md@gmail.com .

Proiectul abonare.md a fost dezvoltat de departamentul IT al ZdG datorita unui grant obținut in cadru proiectului ”Consolidarea independenței în mediile de comunicare din Moldova, Ucraina și Georgia” realizat de CJI și Internews.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *