Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Blinken: Statele membre NATO au…

Blinken: Statele membre NATO au „undă verde” pentru a transmite avioane de luptă în Ucraina

Sursa foto: Ambasada SUA în R. Moldova

Secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, a declarat duminică, 6 martie, că statele membre NATO au „undă verde” pentru a trimite avioane de luptă în Ucraina, în timp ce SUA și aliații săi își continuă eforturile de a ajuta Ucraina să se apere împotriva invaziei rusești, transmite presa americană.

„Aceastea primesc undă verde”, a spus Blinken într-un interviu, când a fost întrebat dacă guvernul polonez, membru al NATO, ar putea trimite avioane de luptă în Ucraina. „De fapt, discutăm cu prietenii noștri polonezi chiar acum despre ce am putea face pentru a le satisface nevoile dacă, de fapt, vor alege să furnizeze aceste avioane de luptă ucrainenilor. Ce putem face? Cum putem ajuta să ne asigurăm că primesc ceva în schimb pentru a umple golul cauzat de oferirea avioanelor către ucraineni?”

Un purtător de cuvânt al Casei Albe a declarat pentru CBS News că administrația Biden evaluează capacitățile pe care le-ar putea oferi pentru a furniza avioane Poloniei dacă ar decide să transfere avioane în Ucraina, dar a remarcat că există mai multe întrebări care apar din decizia de a face acest lucru, inclusiv cum ar putea avioanele. să fie transferat din Polonia în Ucraina.