Principală  —  Ştiri   —   Au făcut o mie de…

Au făcut o mie de km pentru a vota. „Vrem un președinte care să ne facă mândri de locul din care venim”

Marcela Andoni este stabilită de mai bine de 5 ani în orașul Destin, Florida, Statele Unite ale Americii. Deși în apropiere nu există o secție de vot, asta nu a împiedicat-o pe Marcela și nici pe alți moldoveni din acest oraș, să voteze în primul tur al alegerilor prezidențiale și, spun ei, nu-i va împiedica să meargă nici duminica viitoare la urne. Aceștia au străbătut mii de kilometri pentru a putea pune ștampila în dreptul candidatului lor favorit.

marian-andoni-destin-florida-51
În primul tur, la secția de vot din Atlanta, s-au prezentat 259 de alegători

„În SUA s-au deschis 7 secții. După părerea noastră foarte puține, dar nu avem timp să ne plângem, trebuie să ne conformăm și să găsim soluții pentru a ne prezenta la vot. Eu cu prietenii mei am fost puțin sceptici la început luând în considerare distanța foarte mare până la cea mai apropiată secție de vot – orașul Atlanta, dar am închiriat un automobil și am parcurs peste 1000 de km pentru a vota”, povestește Marcela despre experiența trăită pe 30 octombrie.

Ea mai spune că, după primul tur, mai mulți prieteni de-ai săi s-au mobilizat și acum, în turul doi, vor merge și ei la vot. „Sunt toți foarte bucuroși că vor participa la această schimbare care poate avea loc după 13 noiembrie. În turul doi vom merge la vot cu aceeași speranță că vom aduce o schimbare pentru părinții noștri rămași acasă. Ei merită ceva mai bun. Ei merită un guvern mai transparent și un președinte competent, integru și onest, care să fie un exemplu bun de urmat. Și noi, cei plecați, vrem un președinte care să ne poată reprezenta și să ne facă din nou mândri de locul din care venim”, afirmă Marcela.

Citiți și:

12 mii de km pentru un vot. Povestea unei moldovence din Dubai care va merge la vot în Italia

6 mii de km pen­tru un vot. „Indi­fe­rent de dis­tan­ță vreau sa par­ti­cip. Este puți­nul pe care îl pot face”

Din Copenhaga la Berlin, din Los-Angeles la Sacramento. Ce eforturi fac moldovenii din străinătate pentru a vota