Au făcut o mie de km pentru a vota. „Vrem un președinte care să ne facă mândri de locul din care venim”

Marcela Andoni este stabilită de mai bine de 5 ani în orașul Destin, Florida, Statele Unite ale Americii. Deși în apropiere nu există o secție de vot, asta nu a împiedicat-o pe Marcela și nici pe alți moldoveni din acest oraș, să voteze în primul tur al alegerilor prezidențiale și, spun ei, nu-i va împiedica să meargă nici duminica viitoare la urne. Aceștia au străbătut mii de kilometri pentru a putea pune ștampila în dreptul candidatului lor favorit.

marian-andoni-destin-florida-51

În primul tur, la secția de vot din Atlanta, s-au prezentat 259 de alegători

„În SUA s-au deschis 7 secții. După părerea noastră foarte puține, dar nu avem timp să ne plângem, trebuie să ne conformăm și să găsim soluții pentru a ne prezenta la vot. Eu cu prietenii mei am fost puțin sceptici la început luând în considerare distanța foarte mare până la cea mai apropiată secție de vot – orașul Atlanta, dar am închiriat un automobil și am parcurs peste 1000 de km pentru a vota”, povestește Marcela despre experiența trăită pe 30 octombrie.

Ea mai spune că, după primul tur, mai mulți prieteni de-ai săi s-au mobilizat și acum, în turul doi, vor merge și ei la vot. „Sunt toți foarte bucuroși că vor participa la această schimbare care poate avea loc după 13 noiembrie. În turul doi vom merge la vot cu aceeași speranță că vom aduce o schimbare pentru părinții noștri rămași acasă. Ei merită ceva mai bun. Ei merită un guvern mai transparent și un președinte competent, integru și onest, care să fie un exemplu bun de urmat. Și noi, cei plecați, vrem un președinte care să ne poată reprezenta și să ne facă din nou mândri de locul din care venim”, afirmă Marcela.

Citiți și:

12 mii de km pentru un vot. Povestea unei moldovence din Dubai care va merge la vot în Italia

6 mii de km pen­tru un vot. „Indi­fe­rent de dis­tan­ță vreau sa par­ti­cip. Este puți­nul pe care îl pot face”

Din Copenhaga la Berlin, din Los-Angeles la Sacramento. Ce eforturi fac moldovenii din străinătate pentru a vota

 


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

 1. Donald Trump Biruitor

  IMPORTANT la 13 Nov.2016-
  MAI-A-M o Șansă, Ultima la Chișinău!
  ——————————————————-
  – Ajutor cu transport pentru votanții din străinătate-
  “Bunii Samariteni” –
  https://www.facebook.com/groups/327330864290265/

  – Lista Secțiilor de votare pt.Maica Sandu din străinătate-
  http://cec.md/index.php?l=ro

  – se poate de votat și cu paşaportul expirat, condiţia este ca paşaportul expirat
  să conţină şi codul numeric personal, pe care nu-l conţin paşapoartele eliberate până în anul 2000.
  /o decizie în acest sens a fost aprobată de către Comisia Electorală Centrală
  la şedinţa de vineri, 14 octombrie 2016 din Chișinău/.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *