6 mii de km pentru un vot. „Indiferent de distanță vreau sa particip. Este puținul pe care îl pot face”

Pe Alexandru Nartea, originar din Costești, Ialoveni, alegerile prezidențiale din 13 noiembrie îl vor prinde departe de casă. Acesta locuiește, împreună cu familia sa, pe insula Sfânta Lucia, din Marea Caraibelor. Alexandru recunoaște că, din cauza distanței mari, nu a votat în primul tur, dar spune că va recupera în turul doi.

„Acum, indiferent de distanță, vreau sa particip, să fiu alături de candidatul pe care îl susțin și să fiu parte a schimbării spre bine acasă. Este puținul pe care îl pot face. Sper că mai mulți oameni vor ieși la alegeri și vor vota împotriva hoției, corupției și oligarhilor. Voi merge la secția de vot din New York. Am verificat mai multe itinerarii și, până la urmă, New Yorkul este cea mai convenabilă opțiune, cu zbor direct și, relativ, mai ieftină. Toată călătoria va dura 3 zile și voi parcurge peste 6 mii de km. Nicio distanță însă nu este prea mare atunci când vine vorba de o ultimă șansă pentru Moldova”, afirmă costeșteanul.

Alexandru Nartea locuiește, împreună cu familia sa, pe insula „Sfânta Lucia” din Marea Caraibelor, iar la alegeri va merge în orașul New York

Alexandru mai spune că a rămas surprins de mobilizarea oamenilor de pe rețelele de socializare și prezice o prezență mare la vot a moldovenilor plecați peste hotare. „Suntem un popor cu oameni buni, primitori și săritori la nevoie. Am rămas impresionat de receptivitatea moldovenilor din New York care s-au oferit să mă găzduiască. Diaspora se mobilizează și vom fi mulți pe 13 noiembrie. E absolut necesară o asemenea mobilizare puternică și în Moldova.Ieșiți la vot, oameni dragi de acasă și de peste tot în lume! Doar împreună vom aduce schimbarea pe care o dorim de atâția ani. Ne vedem la vot pe 13 noiembrie!”


Citiți și:

12 mii de km pentru un vot. Povestea unei moldovence din Dubai care va merge la vot în Italia

Au făcut o mie de km pentru a vota. „Vrem un președinte care să ne facă mândri de locul din care venim”

Din Copenhaga la Berlin, din Los-Angeles la Sacramento. Ce eforturi fac moldovenii din străinătate pentru a vota


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

3 comentarii

  1. alex kooper

    Imi pare rau ca cibeva sis rupa fusta pentru cineva care nu merita oare Diaspora intelege ca nu merita nici Dodon nici Maia la putere..

    • Iuliana

      Si cine merita sa ajunga la putere,tu sau altul de teapa si cu gandirea ta?Din fata unui comp.sunteti toti eroi,dar de ce n-ati iesit vitejilor,voi sa va depuneti candidaturile,sa veniti cu proiecte care sa scoata tara asta din mocirla,si pe deasupra sa nu fiti marionetele nimanui?”E usor a scrie versuri,cand nimic nu ai a spune,insirand cuvinte goale,ce din coada au sa sune”.Noroc ca diaspora moldoveneasca nu este formata numai din persoana ta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *