Liberalii sesizează Curtea Constituțională privind încălcarea drepturilor copilului

Partidul Liberal a depus astăzi o nouă sesizare la Curtea Constituțională (CC). De această dată este vorba despre legea adoptată la finele anului 2013, care prevede modificări în ceea ce ține de concediul și indemnizația de maternitate.

Potrivit liberalului, Valeriu Munteanu, guvernarea actuală limitează drepturile nou-născuților. „Legea privind indemnizațiile și concediile de maternitate din 23.12.2013 conține două elemente de neconstituționalitate: restrângerea drepturilor cetățenești și modalitatea de aplicare a Legii”, a spus Liberalul.

„Coaliţia a hotărât să facă economii pe seama femeilor gravide şi a nou-născuţilor, înjumătăţind îndemnizaţia unică la naştere şi îndemnizaţia lunară pentru îngrijirea copilului de până la trei ani”, a mai spus Valeriu Munteanu.

Președintele formațiunii Mihai Ghimpu este de părere că guvernarea pro-europeană duce o politică antisocială. „Nu putem vorbi de o guvernare pro-europeană având în vedere că ei adoptă legi antisociale, legi care nu sunt în beneficiul poporului”, a spus Ghimpu.

Sesizarea atestă controlul constituţionalităţii unor prevederi legale ce vizează încălcarea drepturilor copilului, prin micșorarea indemnizaţiei de maternitate şi a indemnizaţiei pentru creşterea şi îngrijirea copilului, până la împlinirea vârstei de trei ani


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *