Principală  —  IMPORTANTE   —   VIDEO/ 200 de lei pentru…

VIDEO 200 de lei pentru un vot din stânga Nistrului pentru Blocul Comuniștilor și Socialiștilor. La Tighina o femeie întocmea liste de alegători pentru a fi transportați la urne

Potrivit unor imagini filmate la Tighina, o femeie, pe nume Vera, întocmea liste cu alegători din stânga Nistrului pentru a fi transportați la vot la secțiile deschise pentru alegătorii din stânga Nistrului. Cel care a filmat imaginile, Dumitru Iancev, susține că persoanele trecute în liste primeau 200 de lei și erau îndemnate să voteze Blocul Comuniștilor și Socialiștilor. Bărbatul s-a înscris și el în liste și afirmă că a primit 200 de lei și o invitație cu însemnele Blocului Comuniștilor și Socialiștilor.

Iancev susține că oamenii erau transportați cu mașini mici, câte patru, în satele Hagimus (Căușeni) și Hârbovăț (Anenii Noi).

În imaginile filmate de Dumitru Iancev apare o femeie cu un caiet în care-i înregistra pe cei care urmau să meargă la vot. Persoanele care apar în video discutau că banii urmau a fi primiți după ce oamenii se întorceau de la urne și prezentau buletinul în care era aplicată ștampila „votat”.

La un moment dat, femeia care făcea listele, pe nume Vera, spune că i-a apelat telefonic pe toți ale căror numere de telefon le avea de la alegerile trecute: „Eu la care am avut numere la toți am sunat”.

Contactat de ZdG, Dumitru Iancev, cel care a filmat imaginile, locuitor al mun. Tighina, ne-a declarat că a mers la poliție și a denunțat neregulile pe care le-a surprins. Potrivit lui, cei 200 de lei pe care i-a primit au fost lăsați la poliție drept probe.

Până la ora 18:00 au votat 26 de mii de persoane în cele 41 de secții de votare deschise pentru alegătorii din stânga Nistrului.

ZdG a scris anterior că și la alegerile prezidențiale din toamna anului 2020, locuitorii din regiunea transnistreană au fost convinși să meargă la vot în schimbul a 200 de ruble transnistrene, echivalentul a aproximativ 213 lei la acea oră.
Ulterior, contactați de ZdG, alegătorii au recunoscut că banii au fost oferiți pentru a-l vota pe Igor Dodon, care candida din partea PSRM.

Vedeți și: VIDEO/ Să fraudezi, să pierzi și să-ți acuzi oponentul de „încălcări fără precedent”. Lecție practică de la Igor Dodon

Publicitate
Publicitate