Principală  —  IMPORTANTE   —   FOTO/ Maia Sandu și Volodimir…

FOTO Maia Sandu și Volodimir Zelenski, premiați de un ONG din SUA pentru promovarea valorilor democratice

Sursa foto: NDI

Președinta R. Moldova, Maia Sandu, aflată într-o vizită de lucru în SUA, a fost premiată cu distincția „Madeleine K. Albright” marți, 6 decembrie, de către Institutul Național Democratic din SUA (NDI) pentru „eforturile sale de a promova valorile democratice”.

În cadrul galei sale anuale, National Democratic Institute (NDI) a decernat premiile „Madeleine K. Albright” pentru democrație președintelui Ucrainei, Volodimir Zelensky, „în numele poporului ucrainean”, președintei Slovaciei, Zuzana Čaputová, președintei R. Moldova, Maia Sandu, și prim-ministrei Lituaniei, Ingrida Šimonytė, pentru „eforturile lor continue de a promova și proteja democrația în țările lor, în regiunea lor și în afara ei”.

Premiul „Madeleine K. Albright” pentru democrație este cea mai înaltă distincție a NDI, acordată unei persoane sau organizații care a demonstrat un „angajament față de democrație și drepturile omului”.

„Acest premiu anual demonstrează recunoștința continuă a NDI față de leadership și viziune, prin recunoașterea liderilor globali care susțin un viitor democratic”, potrivit organizației.

NDI este o organizație neguvernamentală din SUA, care are parteneriate în întreaga lume, având drept obiectiv „consolidarea instituțiilor, proceselor, normelor și valorilor democratice” și „asigurarea unei vieți mai bune”.

Șefa statului se află la Washington în perioada 5-7 decembrie. Maia Sandu a participat la Conferința Internațională Anticorupție, în cadrul Summitului pentru Democrație. De asemenea, șefa statului a avut întrevederi bilaterale și s-a întâlnit cu reprezentanții diasporei moldovenești din Statele Unite.