Principală  —  IMPORTANTE   —   Exerciții militare cu focuri de…

Exerciții militare cu focuri de armă și tehnică blindată, desfășurate în ultimele zile în regiunea transnistreană. Așa-zisele autorități de la Tiraspol anunță că se pregătesc de „Ziua Apărătorului Patriei”

Sursa foto: mopmr.org

Așa-zisul Minister al Apărării al autoproclamatei „Republici Moldovenești Nistrene” a emis câteva comunicate de presă, zilele trecute, prin care a anunțat că militarii din regiunea transnistreană au executat mai multe exerciții, atât în timpul zilei, cât și pe timp de noapte, „pentru a verifica și evalua pregătirea personalului militar, precum și pentru a îmbunătăți abilitățile profesionale ale militarilor în stăpânirea armelor și echipamentelor”.

Anunțul despre exercițiile din Stânga Nistrului vin într-o perioadă tensionată în estul Ucrainei, din cauza conflictului ruso-ucrainean. Însă, așa-zisele forțe de ordine din regiune spun că, o parte a acestor exerciții militare au fost efectuate pentru a se pregăti de „Ziua Apărătorului Patriei”.

Primul comunicat al așa-zisului Minister al Apărării din regiunea transnistreană, despre exercițiile militare, a fost emis la 16 februarie curent, cu două zile mai devreme de anunțul liderilor autoproclamatelor republici Donețk și Lugansk despre evacuarea cetățenilor în Federația Rusă.

Totuși, în comunicatele pretinselor autorității din regiunea transnistreană, se anunță că scopul acestor exerciții militare ar fi pregătirile pentru data 23 februarie – „Ziua Apărătorului Patriei”, sărbătoare institui în 1922, la patru ani de la crearea Armatei Roşii.

Tot așa numitele forțele de ordin de acolo anunță că în timpul exercițiilor a fost verificată pregătirea militarilor pentru „preluarea pozițiilor de tragere”, fiind efectuate „operațiuni de luptă pentru depistarea și distrugerea inamicului”.

Ultima zi de exerciții militare a fost 19 februarie, după solicitarea adresată de liderii autoproclamatelor republici Donețk și Lugansk către președintele rus, Vladimir Putin, privind recunoașterea independenței regiunilor separatiste.