Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Voronin: „Nu am să-mi schimb…

Voronin: „Nu am să-mi schimb atitudinea față de Dodon. Ne-a vândut pentru 3 mln de euro”

Reprezentanții Partidului Comuniștilor din R. Moldova (PCRM) susțin că au boicotat și vor boicota alegerile prezidențiale.

„Noi am boicotat turul I și vom boicota turul II al alegerilor prezidențiale, pentru că ele sunt ilegale și încalcă Constituția. Conform Constituției, șeful statului poate fi ales doar prin referendum sau votat de 68 de deputați din Parlament, dar nu altfel”, a menționat Vladimir Voronin, liderul PCRM.

Totodată, comuniștii susțin că și aceste alegeri au fost fraudate. „Lumina a fost deconectată l acâteva secții de votare, mai mulți alegători au fost plătiți, s-a făcut agitație electorală în apropierea secțiilor și în cele din urmă, au fost numărate voturile la fel de repede ca și în cazul democraților care au adunat cele 29 de mii de semnături într-o zi”, a declarat liderul comuniștilor.

Mai mult, Vladimir Voronin a declarat că nu va susține în turul II nici pe Maia Sandu, dar nici pe Igor Dodon. „Nu o să-mi schimb atitudinea față de Dodon, chiar dacă va deveni președinte, pentru că ne-a vândut pentru 3 milioane de euro. Noi boicotăm alegerile și nu ținem cu nimeni, indiferent de cine ar participa”, a conchis Voronin.