Principală  —  Ediţia PRINT  —  Ştiri vechi   —   Nicolae Timofti a reconfirmat în…

Nicolae Timofti a reconfirmat în funcție un grup de judecători

Președintele R. Moldova, Nicolae Timofti, a reconfirmat astăzi prin decret prezidențial, la propunerea Consiliului Superior al Magistraturii, în funcția de judecător, un grup de judecători de instrucție, și anume: Andrei Balan – la Judecătoria Rezina; Igor Brai – la Judecătoria Anenii Noi; Viorica Caduc – la Judecătoria Briceni; Oleg Cojocari – la Judecătoria Criuleni; Constantin Ghencea – la Judecătoria Cantemir; Ruslan Petrov – la Judecătoria Cahul.

Printr-un alt decret prezidențial, șeful statului le-a reconfirmat în funcţia de judecători de instrucție, până la expirarea împuternicirilor, pe Dorina Croitor la Judecătoria Călărași și pe Lilia Dașchevici la Judecătoria Ungheni.

De asemenea, președintele Timofti a numit-o pe Elena Grumeza în funcția de judecător la Curtea de Apel Bălți.

Șeful statului a purtat discuții cu fiecare dintre magistrații numiți astăzi în funcție, cărora le-a cerut să fie conștienți de responsabilitatea care le revine în această perioadă de reformare a justiției și să acționeze în conformitate strictă cu legea, pentru a restabili funcționalitatea sistemului judecătoresc și încrederea populației în actul de justiție.

Nicolae Timofti le-a atras atenția magistraților că societatea are așteptări mari de la ei, în special după ce Parlamentul a decis, la inițiativa șefului statului, majorarea substanțială a salariilor judecătorilor.

„Prin acea decizie vi s-a asigurat un grad sporit de independență, pe care vă rog să o folosiți pentru a acționa cu hotărâre și fermitate în spiritul dreptății”, a notat președintele Timofti.