Principală  —  Ştiri   —   (VIDEO/DOC) Zăpada a eliberat trotuarele…

(VIDEO/DOC) Zăpada a eliberat trotuarele de mașini în Chișinău

După ce a căzut zăpada, majoritatea trotuarelor din centrul Chișinăului au fost curățate cu mașini speciale. Ca rezultat, cetățenii nu mai parchează autoturismele pe trotuar, sau, cel puțin, nu intră pe porțiunea curățată. Sunt și excepții, iar cetățenii preferă să meragă pe partea carosabilă, fără a anunța poliția despre aceste încălcări.

Sursa Video: www.ZdG.md

Zeci de șoferi sînt sancționați zilnic pentru că își opresc mașinile în locuri interzise. Cele mai multe nereguli constatate de polițiștii de patrulare sînt oprirea și staționarea pe trotuare, în stațiile mijloacelor de transport în comun sau chiar pe „zebră”, se arată într-un comunicat al Inspectoratului Național de Patrulare.

Pe parcursul anului 2016, peste 10 mii de șoferi au fost amendați pentru nerespectarea acestor norme, iar jumătate dintre amenzi s-au dat în municipiul Chișinău. Zeci de mașini sînt abandonate pe trotuare, pe benzile de circulație și pistele pentru bicicliști, blocînd circulația în orașe.

În acest context, Inspectoratul Național de Patrulare recomandă șoferilor să respecte rigorile legislației în vigoare, să manifeste un comportament adecvat și respectuos față de ceilalți participanți la traficul rutier.

Cei care parchează mașinile neregulamentar riscă să fie sancționați cu amendă de la 100 la 200 de lei, cu aplicare a 2 puncte de penalizare, iar cei care vor crea obstacole în circulația rutieră vor suporta amenzi de până la 2000 de lei.

Anual, Inspectoratul național de patrulare aplică zeci de mii de amenzi pentru parcarea neregulamentară a vehiculelor. Cele mai frecvente încălcări constatate de poliția patrulare sunt oprirea și staționarea pe trotuare, în stațiile mijloacelor de transport în comun sau chiar pe trecerea de pietoni.

Autor Foto: Dinu Soroțchi