Principală  —  Ştiri   —   (VIDEO) Laude, fast și restanțe…

(VIDEO) Laude, fast și restanțe la salarii la CFM

În data de 24 decembrie, în ajunul sărbătorii de Crăciun pe stil nou, noua administrație a întreprinderii de stat „Calea Ferată din Moldova” (CFM) a organizat un concert și o masă festivă. Asta, în condițiile în care unii angajați spun că întreprinderea le datorează salariile pentru două luni și jumătate.

La festivitate, despre care directorul instituției spune că a costat aproximativ 30 000 de lei, au fost invitați angajații întreprinderii din Chișinău și împrejurimi. De buna dispoziție a celor prezenți au fost responsabili invitații speciali ai evenimentului – actori din cadrul Teatrului „Mihai Eminescu”. Nu au lipsit nici discursurile laudative la adresa conducerii instituției, rostite de moderatoarea evenimentului de la microfon.

Solicitat să comenteze discondanța dintre restanțele la plata salariilor și organizarea unei sărbători cu mesele pline, directorul instituției, Iurie Topală, a declarat că o parte din banii necesari pentru organizare au fost donați de sponsori, fără a preciza, însă, despre cine este vorba.

Totodată, directorul, care a preluat funcția în august 2015, susține că el nu are nicio restanță de salariu față de angajații întreprinderii, iar datoriile sunt din perioada anterioară numirii sale în funcție.

Liberalul Iurie Topală, care este și consilier municipal în Chișinău,  a fost numit în funcția de director la CFM la începutul lunii august curent. Printre realizările cu care s-a evidențiat a fost lansarea, la 30 septembrie, a cursei de tren pe ruta Chișinău-Iași. Până în luna iulie 2015, această funcție a fost deținută de actualul ministru al justiției, Vladimir Cebotari.

Sursa VIDEO: www.ZdG.md