Principală  —  Ştiri   —   (VIDEO) Ajun de alegeri. Publicitatea în…

(VIDEO) Ajun de alegeri. Publicitatea în republica separatistă nistreană e doar în limba rusă

Chiar dacă își spune „republica moldovenească nistreană”, iar la nivel de declarații autoritățile din sânga Nistrului spun că au trei limbi oficiale: moldoveneasca, ucraineana și rusa, în viața de zi cu ci, dar și în ajunul alegerilor, publicitatea stradală în această regiune este este exclusiv în limba rusă. Scrutinul va avea loc mâine, 29 noiembrie, când, în premieră, locuitorii din regiune își vor alege autoritățile locale și centrale într-o singură zi.

Amintim că în urma ultimei sale ședințe, reprezentanții Republicii Moldova în Comisia Unificată de Control au recomandat cetățenilor să evite călătoriile în regiunea transnistreană în timpul „alegerilor” de duminică, dar și astăzi, 28 noiembrie. Potrivit sursei, în regiune ar putea avea loc ”provocări și scenarii cu caracter destabilizator”.

Anterior, Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene a circulat în adresa misiunilor diplomatice o notă, în care se menţionează că pretinsele alegeri din Transnistria sunt ilegale, afectează independenţa, suveranitatea şi integritatea teritorială a Republicii Moldova, motiv din care se solicită ignorarea lor de către reprezentanţii altor state şi organisme internaţionale. Un apel similar a expediat şi Comisia Electorală Centrală către autorităţile electorale şi instituţiile de monitorizare a alegerilor din străinătate.

Sursa VIDEO: www.ZdG.md