VIDEO/ Unionistul George Simion, declarat persoană indezirabilă în R. Moldova pentru 5 ani

Liderul Acțiunii 2012, unionistul George Simion, a fost reținut în seara zilei de 1 octombrie în timp ce se pregătea să plece în România. Potrivit unui comunicat de presă al Asociației ODIP, acesta a fost reținut de câțiva angajați ai Biroului de Migrație și Azil, fiind anunțat că a primit interdicție de intrare pe teritoriul R. Moldova pe un termen de 5 ani. 

Președintele „UNIREA – ODIP”, Vlad Bilețchi, susține că George Simion a fost urcat într-o mașină cu numere de înmatriculare civile: „Imediat, s-a oprit brusc, pe acostament, sărind bordura o mașină civilă, simplă de model Mitsubishi, cu numerele de înmatriculare C PY 051 din care au ieșit circa 5-6 domni în negru, bine făcuți, 2 din ei aveau veste cu BMA – Biroul de Migrație și Azil. Au deschis ușa unde se află George și i-au spus să ia cunoștință cu interdicția de a mai intra în Republica Moldova pe 5 ani, i-au dat să semneze. George încerca să filmeze – i-au interzis. Le-am spus că eu oricum filmez totul din mașină, și nu are rost să interzică”.

Ulterior, după reținere, Simion a publicat pe pagina sa de Facebook mai multe imagini foto și precizează că a fost bătut în timpul reținerii.

În decizia care i-a fost înmânată, George Simion a fost anunțat despre faptul că a fost declarat persoană indezirabilă pe teritoriul R. Moldova pentru o perioada de 5 ani, urmând ca personalul specializat al autorității competente pentru străini să îl îndepărteze sub escortă de pe teritoriul R. Moldova.

Vlad Bilețchi a încercat să urmărească mașina în care a fost urcat George Simion, însă la un moment dat acesta a fost oprit de polițiști.

„Am oprit, s-a apropiat, a cerut actele precum că aș avea câteva încălcări la camerele video din oraș. Încălcare gravă, întrucât nu se cunoaște cine conducea automobilul în acel presupus moment de încălcare, citația trebuind să fie trimisă prin poștă, contra semnătură și cu obligația de a mă prezenta să comunic cine a condus automobilul în acel moment pentru a-l sancționa. Îi spun clar, voi publica și clipul video – că o face intenționat, la comandă, că nu are nici un temei legal și știe bine acest lucru. Totuși insistă și îi dau actele, spunându-mi că se va întoarce cu citația conform legii. Vine în câteva minute, fără citație și spune că va fi trimisă ulterior de la Centru. Hah, evident. De parcă nu era clar că minte și știe că trebuie să mă rețină”, scrie Bilețchi.

În 2015, George Simion a fost expulzat cu interdicția de a intra în R. Moldova pentru o perioadă de 5 ani, pe motiv că ar prezenta un pericol pentru securitatea națională. Ulterior, Curtea de Apel din Chişinău a considerat că nu există motive pentru ca Simion să fie declarat persona non-grata.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

3 comentarii

  1. Lider Moldovan

    Încă o dovadă, dacă mai era nevoie că uzurpatorul fățarnic și minciunos Plahotniuk este dușmanul de moarte al unioniștilor, alături de vasalii lui Dodon și Șor!
    Frați UNIONIȘTI trebuie să susținem partidele antioligarhice PAS și PPDA. După dărâmarea regimului iobăgist Plahotniuk UNIREA VA FI FOARTE APROAPE!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *