Principală  —  Ştiri  —  Social   —   VIDEO/ Reprezentanții unei companii de…

VIDEO Reprezentanții unei companii de transport, căreia i-au fost incendiate autocarele, au protestat în fața Guvernului

Reprezentanții unei companii de transport internațional de pasageri au protestat în fața Executivului pentru a determina autoritățile să le facă dreptate. Potrivit lor, concurenții, care în iarna acestui an i-ar fi amenințat și le-ar fi incendiat șapte vehicule, se află în libertate, deși anterior au fost reținuți. Șeful companiei, Victor Sorioglo, susține că persoanele învinuite de comiterea infracțiunilor și-ar fi asigurat libertatea prin mituire.

Victor Sorioglo declară că deși în aprilie, cele șapte persoane au fost reținute, la scurt timp, acestea ar fi fost eliberate. Mai mult, două persoane învinuite în acest caz ar fi publicat pe o rețea de socializare fotografii dintr-un local, în care arătau semne obscene. Asta deși, spune el, printr-o decizie a Curții de Apel din 30 iulie, aceste persoane s-ar afla în arest la domiciliu.
Conflictul între concurenți ar fi pornit de la o cursă internațională comună.

„Încă din ianuarie, de când am început activitatea, ei ne-au spus că nu ne vor lăsa să lucrăm în pace. Până acum, era clar că au legături cu cei din organele de urmărire penală, de aceea scăpau de pedeapsă. Vrem să cerem noii guvernări să rezolve legal această problemă”, mai adaugă Sorioglo.

ZdG a încercat să obțină o reacție de la Procuratura Generală. Când le-am comunicat despre ce companii este vorba, am fost redirecționați către Procuratura municipiului Chișinău. Procurora Angela Pleșca nu a fost însă disponibilă pentru a ne oferi un răspuns.

Reprezentanții companiei de transport susțin că nu se simt în siguranță, de aceea, vor continua să protesteze până când li se va face dreptate.