VIDEO/ Refugiați în Moldova: „Cunoscând limba română, arăt respectul față de țara în care locuiesc”

Familia Al-Amari a plecat din Irak acum patru ani și s-a stabilit cu traiul la Chișinău. Deși oficial încă nu sunt cetățeni ai R. Moldova, membrii acestei familii vorbesc limba română și susțin că, în acest fel,  își manifestă respectul față de țara noastră.

Copiii familiei Al-Amari își fac studiile în școlile și universitățile din Chișinău și au reușit să învețe limba română într-un timp relativ scurt. Aceștia susțin că le plac tradițiile țării noastre, dar și parcurile din Capitală. Cu ocazia sărbătorii naționale „Limba Noastră”, familia Al-Amari a intonat imnul R. Moldova în semn de recunoștință și respect.

În ultimii 20 de ani în Republica Moldova au fost înregistrate în jur de 2 400 de cereri de obținere a azilului, dintre care puțin peste 1 000 au fost acceptate. În prezent pe teritoriul țării noastre se află circa 400 de refugiați.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *