Principală  —  IMPORTANTE   —   VIDEO/ Proteste în Rusia, în…

VIDEO Proteste în Rusia, în orașul de unde provin „măcelarii” din Bucha: „Putin, ești un ucigaș, criminal de război! Fii blestemat!”

Proteste împotriva războiului din Ucraina au avut loc sâmbătă în Rusia, exact în regiunea de unde provin și cei care au alcătuit unitatea militară de „măcelari” ruși care au comis masacrul din Buchea, unde sute de civili au fost găsiți uciși după retragerea trupelor ruse. Mai multe persoane au fost arestate în piața centrală din Habarovsk, lângă Vladivostok, după ce au protestat, majoritatea în tăcere, împotriva invaziei Rusiei în Ucraina.

Activistul Nikolai Zodci a venit cu o pancartă pe care scria „Fii blestemat!” în limba rusă și a strigat „Putin, ești un ucigaș, criminal de război! Nu o să scapi de răspundere, o să arzi în iad!”, a fost ridicat de mai mulți polițiști din piața centrală din Habarovsk. El a mai ieșit în aceeași piață și pe 2 aprilie cu un afiș despre litera Z, fiind arestat și atunci de poliția din Habarovsk.

În aceeași piață, la fel s-a întâmplat și cu activistul Aleksei Paley. A fost arestat pentru cuvântul „Nu” pe care l-a scris pe un mic carton cu care protesta în piața din Habarovsk, în tăcere. Acesta a reușit să stea câteva secunde cu mica pancartă, pe care a refuzat inițial să o „predea” polițiștilor.

O altă femeie, cu un desen împotriva războiului, pentru pace, cu porumbei, curcubee și copii pe un nor peste lume, a fost ridicată și ea de organele de poliție ruse, motivul fiind încălcarea regulilor anti-COVID-19.

În a șasea săptămână de război în Ucraina, întreaga lume a fost zguduită de atrocitățile invaziei rusești descoperite în orașul Bucha de lângă capitala ucraineană Kiev.

După retragerea trupelor ruse din Bucha în spațiul public au apărut imagini video care au șocat comunitatea internațională.

De-a lungul străzilor au fost descoperite cadavre ale civililor ucraineni, cei mai mulți dintre ei împușcați în zona capului. Civili ucraineni morți, cu mâinile legate la spate, au fost descoperiți aruncați în gropi comune săpate la periferiile orașului. Au fost descoperite și camere de tortură improvizate, unde zăceau corpurile neînsuflețite ale unor civili.

Rusia a respins „în mod categoric” că militarii săi ar fi comis crime de război împotriva civililor din Bucha. Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că imaginile video sunt montate și că totul este o făcătură.

Descoperirea a sute de cadavre la Bucha a fost condamnată de ţările occidentale, iar Adunarea Generală a ONU, formată din cele 193 de state membre, s-a întrunit la New York și a votat pentru suspendarea Rusiei din Consiliul pentru Drepturile Omului.