Principală  —  IMPORTANTE   —   VIDEO/ Polițiștii au dezinstalat corturile…

VIDEO Polițiștii au dezinstalat corturile plasate de protestatarii Partidului „Șor” pe o porțiune a bulevardului Ștefan cel Mare și Sfânt din capitală

Sursa foto: ZdG

Oamenii legii au dezinstalat corturile plasate de protestatarii Partidului Politic „Șor” pe o porțiune a bulevardului Ștefan cel Mare și Sfânt din capitală.

Astfel, circulația rutieră pe acest traseu a fost reluată.

Duminică seara, 9 octombrie, IGP a anunțat că bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt, perimetrul străzilor Sfatul Țării și Maria Cibotari, a fost blocat în contextul corturilor instalate de protestatari „în urma declarației depuse de organizator și acceptată de Primărie” și a menționat că doar printr-o dispoziție a Primăriei municipiului Chișinău traficul va putea fi restabilit.

„Stimați chișinăuieni, vă atenționăm că bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, perimetrul străzilor Sfatul Țării și Maria Cibotari, este blocat în contextul corturilor instalate de protestatari în urma declarației depuse de organizator și acceptată de Primărie. Corturile pot fi înlăturate și traficul reluat la capacitate normală, doar printr-o dispoziție a Primăriei mun. Chișinău”, se anunță în comunicat.

Totodată, Poliția a venit cu un îndemn către protestatari, oameni aduși organizat din toată țara, să își exercite dreptul la libera exprimare în mod pașnic și legal.

Începând cu 18 septembrie, membri și simpatizanți ai Partidului „Șor” sunt adunați în fiecare duminică la proteste „împotriva guvernării”, în centrul capitalei. Oamenii, preponderent vârstnici, au fost aduși organizat la proteste din mai multe raioane ale țării. După primul protest, pe aleea din fața Parlamentului au fost instalate mai multe corturi. Cei care petrec zile și nopți acolo îi spun „orășelul schimbării”. 

Trei dintre reporteri, la câteva zile după ce au participat la protest, au fost remunerați de către persoanele responsabile de recrutarea protestatarilor, așa zisele „patratiste”, cu câte 400 de lei. Banii i-am primit în diferite locații din Orhei, iar tot procesul a fost filmat și documentat de ZdG.

Ziarul de Gardă a realizat mai multe articole și video la subiectul protestelor organizate de PP „Șor”, care pot fi urmărite accesând link-urile de mai jos: