VIDEO/ Cum comentează Petru Macovei amenințările lui Ilan Șor la adresa jurnaliștilor

Ilan Șor aduce grave acuzații și amenințări la adresa jurnaliștilor. Primarul de Orhei a postat un mesaj video în care susține că odată ce va ajunge la putere, va pedepsi toți jurnaliștii care scriu de rău despre susținătorii săi. Directorul executiv al Asociației Presei Independente (API), Petru Macovei, susține că ONG-urile de media vor condamna aceste declarații și ar fi cazul ca și organele de drept să se autosesizeze în acest caz.

„Vă avertizez. De îndată ce voi ajunge la putere, iar asta va fi în curând, pe fiecare dintre voi îi așteaptă o lustrație publică. Încetați sau vă va durea. V-am avertizat”, a spus Ilan Șor.

Contactat telefonic pentru a comenta amenințările aduse jurnaliștilor, directorul executiv al API a declarat pentru ZdG că astfel de declarații pot fi catalogate drept o încercare de a instaura cenzura în mass-media, ceea ce este ilegal și antidemocratic.

„Într-o societate democratică veritabilă asemenea persoane cu siguranță nu ajung la putere și nu își pot face mendrele așa cum face el. Amenințările acestui personaj vor fi condamnate de ONG-urile de media. Cred că ar trebui să se sesizeze și organele de drept, pentru că atunci când un politician își permite să transmită amenințări în adresa jurnaliștilor, este o derogare gravă de la valorile democratice. Sper să fie penalizat, inclusiv la alegerile pe care Șor visează să le câștige. Sper să nu le câștige niciodată, pentru că asemenea personaje care amenință jurnaliștii nu ar trebui să aibă acces la putere într-o societate democratică”, a menționat Petru Macovei.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *