Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Primăria a revocat certificatul de…

Primăria a revocat certificatul de urbanism pentru proiectarea centrului multietejat în locul cafenelei „Guguță”

A fost revocat certificatul de urbanism eliberat S.R.L. ,,Regata Imobiliare”, în decembrie 2018, pentru elaborarea documentației de proiect a unui centru multifuncțional în locul fostei cafenele „Guguță” din Grădina Publică „Ștefan cel Mare și Sfânt” din capitală.

Conform dispoziției semnate de către viceprimarul municipiului Chișinău responsabil de urbanism și mobilitate urbană, Victor Chironda, la 24 decembrie, documentul poate fi contestat în termen de 30 de zile.

Dispoziția a fost semnată ca urmare a unui demers venit de la Ministerul Educației, Culturii și Cercetării.

La 16 octombrie, Consiliul Național al Monumentelor Istorice (CNMI) a votat anularea avizelor eliberate companiei „Regata Imobiliare” pentru construcția unui centru multietajat în locul cafenelei „Guguță”. 

CNMI a avizat pozitiv schița de proiect în iulie 2018. Vedeți aici cum urma să arate centrul multifuncțional.

„Regata Imobiliare” s-a judecat anterior cu Primăria pentru privatizarea terenului din Grădina Publică „Ștefan cel Mare”, unde actualmente se află cafeneaua „Guguță”. Astfel, în noiembrie 2018, prin decizia Curții Supreme de Justiție, Regata Imobiliare a obținut dreptul de a privatiza terenul aferent cafenelei și a de a construi un centru socio-cultural și de agrement în Grădina Publică.