Principală  —  IMPORTANTE   —   Polițista care a provocat accidentul…

Polițista care a provocat accidentul de la Sângera, soldat cu un deces, va mai petrece încă 30 de zile în arest preventiv

Sursa: Colaj ZdG (foto polițista/ Sîngera/ Facebook)

Felicia Guțu, angajata suspendată a Inspectoratului Național de Securitate Publică (INSP), care a provocat accidentul rutier din orașul Sângera, soldat cu un deces, urmează să petreacă încă 30 de zile în arest preventiv. Decizia a fost luată miercuri, 27 septembrie, de magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana. Informația a fost confirmată pentru Ziarul de Gardă de procurorul de caz, Roman Moraru.

Instanța a decis prelungirea arestului la solicitarea procurorilor din cadrul Procuraturii municipiului Chișinău, întrucât ultima măsură preventivă aplicată Feliciei Guțu expiră joi, 28 septembrie.

Procurorul de caz a mai precizat pentru ZdG că urmărirea penală încă nu a fost finalizată.

Pe 31 august 2023, judecătorul de instrucție de la Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, a admis integral demersul procurorilor și a dispus aplicarea arestului preventiv pentru 30 de zile în privința Feliciei Guțu, angajata suspendată a Inspectoratului Național de Securitate Publică (INSP), care a provocat accidentul rutier din orașul Sângera, soldat cu un deces și două persoane internate în spital.

Procurorul de caz, Roman Moraru, a declarat atunci pentru ZdG că instanța a mai dispus ridicarea provizorie a permisului de conducere. Potrivit lui, polițista nu s-a prezentat la ședința de judecată.

„(…) Anularea de drept poate fi prin sentință cu constatarea vinovăției, dar acum, în cadrul urmăririi penale, procurorul este în drept să înainteze un demers privind aplicarea măsurii preventive, inclusiv cu măsura preventivă complementară ce ține de ridicarea provizorie a permisului de conducere, lucru care a fost admis de către instanță”, a spus procurorul.

Accident rutier cu implicarea unei angajate INSP: polițista, suspendată din funcție

În noaptea de luni spre marți, 28-29 august, un accident rutier grav a avut loc în orașul Sângera. Ajunși la fața locului, oamenii legii au stabilit că șoferul automobilul de marca Toyota a pierdut controlul asupra volanului și a intrat pe trotuar, tamponând trei pietoni. Ulterior, oamenii legii au stabilit că la volanul mașinii se afla o tânără de 22 de ani, angajată a INSP. Aceasta deține permis de conducere și se afla în afara orelor de serviciu. Potrivit Poliției, testată alcoolscopic la locul accidentului, aparatul Drager a arătat o concentrație de alcool de 0,51 mg/l în aerul expirat.

În urma impactului o femeie de 30 de ani a decedat pe loc, iar două minore au fost transportate la spital pentru îngrijiri medicale. 

Pe cazul dat a fost pornită o cauză penală.