Principală  —  IMPORTANTE   —   O studentă la medicină, a…

O studentă la medicină, a doua victimă a accidentului rutier de la Orhei: „În loc să vin la nunta ta, voi veni la înmormântarea ta”

Sursa foto: Colaj ZdG

Mihaela Musteață, studentă în anul IV la Facultatea de Stomatologie din cadrul Universității de Stat de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemiţanu”, este a doua persoană care s-a stins din viață în urma accidentului rutier produs sâmbătă, 13 ianuarie, pe traseul R-20, în preajma localității Sirota din Orhei.

Tânăra a murit miercuri, 17 ianuarie, la Spitalul Raional Orhei. Aceasta s-a aflat timp de patru zile în secția de terapie intensivă în stare critică. Informația a fost confirmată pentru Ziarul de Gardă de către Pavel Cristalov, vicedirectorul instituției medicale.

„(…) Inițial au fost internate cinci persoane, dintre care două în secția de terapie intensivă. Două persoane s-au aflat în departamentul de urgență la supraveghere, unde a doua zi au fost externați. Iar un bărbat a fost internat în secția de traumatologie, iar până în prezent ia tratament medical, având o stare de gravitate medie. Pacienta Mihaela Musteață, care se afla la terapie intensivă în stare critică, a decedat ieri după-amiază. A doua pacientă care a fost la terapie intensivă a fost transportată ieri la Institutul de Medicină Urgentă (…)”, a precizat Pavel Cristalov.

Dorina Arsene, purtătoarea de cuvânt a Institutului de Medicină Urgentă, a confirmat pentru Ziarul de Gardă că cea de-a doua pacientă a fost transportată cu serviciul AVIASAN la spital. Tânăra are vârsta de 21 de ani.

„Starea pacientei în continuare este extrem de gravă. Este conectată la aparate și continuă tratamentul medicamentos”, a precizat Dorina Arsene.

Reprezentanții Universității de Stat de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemiţanu” au publicat pe pagina de Facebook a instituției un mesaj de condoleanțe. Potrivit lor, cei care doresc să-și ia rămas bun de la tânără și s-o petreacă pe ultimul drum pot veni sâmbătă, 20 ianuarie, ora 11:00, în orașul Șoldănești (strada 31 august, 17).

„Universitatea de Stat de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemiţanu” exprimă condoleanțe și sentimente de profundă compasiune familiei și colegilor în legătură cu trecerea prematură în eternitate a Mihaelei Musteață, studentă în anul IV la Facultatea de Stomatologie, șefă de grupă.

În aceste clipe de durere nemărginită, ne unim în rugăciuni pentru odihna sufletului ei și pentru a le da putere celor dragi. Mihaela va rămâne în amintire ca o persoană luminoasă și perseverentă, iar contribuția sa va fi păstrată cu recunoștință în inimile noastre (…). Dumnezeu să o odihnească în pace (…)”, se spune în mesaj.

„Dacă există a doua viață, te rog să o trăiești frumos”

De asemenea, mesaje de condoleanțe au postat pe o rețea de socializare rudele și apropiații Mihaelei Musteață.

Sursa foto: Mihaela Musteață/ Facebook

„Prea devreme ai plecat la cer, Mihaela, prea devreme (…). O să rămâi mereu în amintire prietena cea bună din copilărie, veselă și pozitivă, ambițioasă și visătoare, energică și plină de viață. Atâtea momente frumoase am petrecut împreună, încă nu pot să cred ceea ce s-a întâmplat (…). Dumnezeu să te odihnească în pace, suflet frumos!”, se spune într-un mesaj.

„Am sperat cu toții până în ultima clipă că te vei face bine. Dumnezeu să te ierte! Ai plecat prea devreme (…)”, se arată într-un alt mesaj.

„(…) Mă doare că în loc să vin la nunta ta, voi veni la înmormântarea ta. Scriu și plâng pentru că astăzi una dintre prietenele mele m-a părăsit pentru totdeauna. Dar ce facem cu visurile tale? Ce facem cu toate planurile pe care mereu ți le făceai? Dacă există a doua viață, te rog să o trăiești frumos!”, a scris pe Facebook una dintre prietenele tinerei.

Sâmbătă, 13 ianuarie, un accident rutier s-a produs pe traseul R-20, în preajma localității Sirota din Orhei. În coliziune au fost implicate trei automobile de marca Renault, Volkswagen și Toyota. Poliția R. Moldova anunța atunci printr-un comunicat că șoferul Toyotei a decedat pe loc, iar patru persoane au fost transportate la spital cu diverse traumatisme. Reprezentanții Spitalului Raional Orhei susțin că de fapt cinci persoane au fost transportate la spital.

Ulterior s-a stabilit că șoferul care a decedat în urma accidentului de pe traseul R-20 era angajat al Penitenciarului nr. 17 – Rezina, fiind agent al Secției pază și escortare. Potrivit instituției, la momentul producerii accidentului, acesta se afla în afara orelor de serviciu.