Melinti își cere iertare de la Mitropolitul Vladimir și renunță la diploma oferită de GENDERDOC-M

Maxim Melinti s-a pocăit public pentru a doua oară, asta după ce anterior Mitropolia a menționat că afirmațiile preotului nu pot fi calificate drept pocăință. Melinti și-a cerut iertare de la Mitropolitul Vladimir și a declarat în cadrul unei conferințe de presă că nu va mai colabora cu organizația GENDERDOC-M, care l-a premiat pe preot pentru promovarea egalității, inclusiv a persoanelor din comunitatea LGBT (Lesbiene, Gay, Bisexuali, Transsexuali).

„Astăzi, aflându-mă în deplinătatea facultăților mintale și neconstrâns de nimeni, recunosc și declar că am greșit aflându-mă într-o căutare febrilă de a găsi răspuns la întrebările esențiale ale vieții. […] Recunosc că nu m-am gândit la consecințe și nici nu mi-a păsat că aș putea tulbura prin comportamentul, gesturile și atitudinea mea pe mulți frați de aceeași credință”, a menționat Melinti.

Preotul a mai precizat că a greșit atunci când nu a ascultat de îndemnurile Mitropolitului de a-și revizui părerile și de a-și schimba atitudinea, iar în același timp își cere scuze și de la reprezentanții minorităților sexuale pentru că le-a creat iluzii și speranțe false: „Nu am fost destul de convingător ca să le explic că fără pocăință nu există mântuire și vindecare a sufletului”.

Melinti a declarat în cadrul conferinței că renunța la diploma de apreciere pe care i-a oferit-o GENDERDOC-M și că nu va mai conlucra cu această organizație „în contextul promovării păcatului”.

„Îmi pare rău pentru faptul că cugetările mele expuse public au afectat imaginea bisericii ortodoxe. Îmi cer iertare în fața Mitropolitului Vladimir pentru problemele și situațiile create și îi mulțumesc pentru multă și îndelungă răbdare”, a conchis preotul, cerând să îi fie restabilit dreptul de a sluji în continuare.

La 19 iunie curent, Mitropolia Chișinăului și a Întregii Moldove a anunțat printr-un decret, pe site-ul instituției, că preotul Maxim Melinti este oprit de a oficia cele sfinte. Decretul a fost emis la o lună, după ce organizația GENDERDOC-M l-a premiat pe preotul Melinti pentru promovarea egalității, inclusiv a persoanelor din comunitatea LGBT (Lesbiene, Gay, Bisexuali, Transsexuali).

Citiți și: Preotul oamenilor egali, oprit să slujească de Mitropolie


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *