Circa 25 mii de țigarete nedeclarate, depistate la postul vamal Cahul

Un locuitor din Cahul s-a ales cu bunurile și mașina reținute, urmând să achite și o amendă, după ce a încercat să scoată ilegal din țară circa 25 de mii de țigarete nedeclarate, se arată într-un comunicat al serviciului vamal. 

Bunurile au fost depistate de către câinele antitabac al Vămii, care i-a și alertat pe vameși. Cazul a avut loc la ieșirea din țară prin postul vamal Cahul.

Țigaretele erau disimulate în torpedoul, pneurile și roata de rezervă ale autoturismului condus de către contravenient. În total, vameșii au extras din ascunzișurile respective 24 800 de țigarete, marca ”Plugarul”, marcate cu timbru de acciz al R. Moldova.

Conform procedurii, țigaretele și autoturismul au fost indisponibilizate până la finalizarea tuturor cercetărilor, iar bărbatul –  sancționat contravențional. Mărimea amenzii aplicate pentru astfel de încălcări ajunge până la 4.500 de lei.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *